Biden til Trump: "Du er den værste præsident vi nogensinde har haft!"

Det her, er simpelthen noget af det værste jeg nogensinde har set i form af debat mellem en amerikansk præsident og dets modkandidat.

Jesper Steenstrup Vogelius,

30/09/2020

Wow.

Jeg har næsten ingen ord. 

Jeg besluttede mig i god tid inden den første præsident debat skulle afholdes, at den skulle jeg selvfølgelig blive oppe og se, på trods af at den blev sendt live kl 3 om natten. Selvfølgelig skulle jeg det. Og det gjorde jeg.

Men det her, er simpelthen noget af det værste jeg nogensinde har set i form af debat mellem en amerikansk præsident og dets modkandidat. Aldrig i livet har en amerikansk præsident afbrudt sin modstander så afsindig mange gange, at man sad som seer, og tænkte ”hvad skal jeg bruge det her til?”.  Det var frygteligt og skammeligt at overvære – men ikke desto mindre overraskende.

Moderatoren Fox News værten, Chris Wallace, skulle forsøge at styre disse to kamphaner, med særligt fokus på Donald Trump, selvfølgelig. Dette lykkedes ikke. Wallace forsøgte gentagende gange at få Trump til at besvare de spørgsmål der blev stillet, og forsøgte gentagende gange, at få Trump til at lade være med at afbryde Joe Biden. Intet af det lykkedes.

Joe Biden kom ind til debatten stilsikker, og fumlede ikke over ordene som vi ellers har set det tidligere, hvilket uden tvivl vil gavne hans kampagne. Donald Trump gjorde intet godt for hans kampagne. Trump kommer ud af den her debat som taberen, med Biden som vinder. Men den helt store taber, er det amerikanske folk. Hvad i alverden skulle amerikanerne bruge den her ”debat” til?

Blandt demokratiske politikere og demokratiske vælgere, vakte det stor lettelse og jubel, da Joe Biden undervejs i debatten, sagde til Donald Trump at han skulle ”Shut up, man” og at Trump var "The worst president we've ever had". Ja, det er Biden vel ikke den første der har haft lyst til at sige, men han er den første amerikanske politiker med så stor indflydelse som ham, som siger det.. 

Desværre for denne debat, tror jeg ikke at den kommer til at flytte nogle vælgere. For på trods af, at Biden formåede at vise sig som den mest modne og præsidentielle blandt de to, så fik han dårligt lov til at fremlægge hans politik, eftersom Trump igen, og igen, og igen afbryd Biden.

Næste debat har bare at blive bedre. Med andre ord, Trump skal løfte sit debatniveau med adskillige niveauer hvis det her skal blive værd at se på.