Det borgerlige flagskib skal forlade stormvejret omgående

Jens Paaske-Klausen,

05/02/2021

Det borgerlige Danmark er i knæ. Så kort og kontant kan det siges, og mens Venstre rasler ned i meningsmålingerne, står Socialdemokratiet solidt forankret med mere end 30% af vælgernes stemmer i de seneste meningsmålinger. Der er dermed tale om en vedvarende deroute for alle, som ønsker en kontant og klar borgerlig stemme til at udfordre regeringens kurs, som fungerer upåklageligt og suger vælgere og opbakning til sig.


Men den latente borgerlighed i danskerne er ikke forsvundet hen over natten, men med uro i Venstre og interne værdikampe på højrefløjen, så fremstår det borgerlige projekt fjernt og udefinerbart for den almindelige dansker, som dermed ikke ser det reelle alternativ til den nuværende indehaver af nøglerne til statsministerkontoret. Dette er uhyre problematisk og risikabelt for dansk økonomi, som under socialdemokratisk kommando er blevet mødt med over 30 skattestigninger. Der er kort sagt akut behov for et troværdigt borgerligt alternativ, som forholder sig til den substantielle politik fremfor personkrige og intern polarisering.


Derfor må jeg appellere til, at Venstre hurtigst muligt lægger stormvejret bag sig og atter hejser flaget for lavere skat, mere personlig frihed og en konsekvent og stram udlændingepolitik. Disse tre dyder kan nemlig samle de borgerlige partier, og måske endda vække det liberale gen, som utvivlsomt fortsat er at finde i mange danskeres bevidsthed. Men dette gen kan kun plejes og genskabes, hvis det kan kendes ved integritet og saglighed, og denne vare er desværre ikke at finde i det borgerlige supermarked i øjeblikket.