Endnu en alarm rapport fra IPCC.

Erling Petersen,

11/08/2021

Endnu en alarm rapport fra IPCC.


Så fik vi første del af IPCC´s nye status rapport. Den er - som alle de øvrige skrækscenarie vi har modtaget de seneste 30 år - een lang opremsning over alle de katastrofer verden kan forvente, hvis vi ikke aldeles øjeblikkeligt ændre hele vores energisystem. (Det må vel så også gælde for Kina og Indien)?


Der intet nyt i rapporten. Den er baseret på de samme halve - eller kvarte – sandheder, som har dannet grundlag for IPCC´s skrækscenarier gennem de seneste 30 år.


Manns hockeystavskurve for temperaturen - hvor både den Middelalderlige Varmeperiode, Lille Istid og andre tidligere udsving i temperaturen er helt væk - er kommer frem igen. For ca.10 år siden brugte seriøse klimaforskere ellers mange kræfter på at overbevise IPCC og resten af verden om, at her har været koldt på jorden i Den Lille Istid og varmt i Vikingetiden. Det lykkedes da også, men med den seneste IPCC-rapport er det tilsyneladende blevet glemt. Temperaturen har igen været ret konstant, indtil vi mennesker begyndte at bruge kul og olie. Altså ifølge IPCC. Ja, så kort er hukommelsen!


Vi får også at vide, at der er sket en nærmest katastrofal stigning i antallet af ekstremvejr (orkaner, oversvømmelser, mm) som følge af vores afbrænding af kul og olie. Ser vi på de statistiske data fra 1950'erne og frem, er stigningen også korrekt. Men hvorfor kun se på data tilbage fra 1950'erne? Hvis man f.eks. går nogle få år-10'er længere tilbage, ser man, at der har været et betydeligt fald i antal af ekstremvejr frem til i dag. Det tyder ikke på et sammenhæng mellem CO2 og ekstremvejr!


Man kan undre sig over, at IPCC kun ser på data, der går tilbage til 1950'erne og ikke længere tilbage – Men det er der nok kun få,der kender IPCC, der gør!