EU skal holde sig fra skatteopkrævning

Den obligatoriske "plastik-afgift" er seneste skud på stammen i politiske forslag, hvor EU skal integreres mere i beskatningen af borgere og virksomheder.

Carl Andersen,

21/07/2020

Det Europæiske samarbejde med fred, frihed og frihandel giver et lille land som Danmark fantastiske muligheder for samhandel og vækst. Det samarbejde er værd at støtte op om - på de vilkår som vi er blevet enige om. Men desværre ser vi en fortsat stigende bevægelse væk fra samarbejde til føderationen: Europas Forenede Stater.


EU har aldrig - og kan ikke jf. traktaten - opkræve skatter og afgifter direkte hos den europæiske befolkning. Det er et vigtigt princip, da man herved fastholder pengene - og derved magten - forankret hos medlemsstaterne. Derudover er det kun fair, at der er så lille en afstand som muligt mellem den beskattede og den beskattende for at sikre kontrol, sammenhængskraft og ansvarlighed. For at sikre den liberale orden.


Med det seneste budget for EU har man gået på kompromisse med dette princip. Fremover er medlemslandene forpligtet til at opkræve en såkaldt ”plastik-afgift”, hvis promenuet er øremærket EU´s budget og forbrug. Det er altså de-facto en EU-skat som Danmarks statsminister, Mette Frederiksen (A), har accepteret til forhandlingerne i Bruxelles.


Dette er seneste skud på stammen i politiske forslag hvor EU skal integreres mere i beskatningen af borgere og virksomheder. Venstre har gentagende gange slået til lyd for, at EU skal vedtage en fælles bund under selskabsskatten på 10-15 pct. hvilket vil være endnu en uønsket integration, som jeg mener vil være i strid med traktatens ånd, og den aftale som tidl. er lavet med bl.a. danskerne.


Ud over at EU nu kommer til at beskatte danske borgere, er kontingentet også øget med over 20 pct. Penge som man ikke ved hvor skal komme fra, andet end fra det råderum som i forvejen er stærkt indskrænket grundet hjælpepakker, klimaplaner og valggaver til de røde støttepartiers vælgere. Alt fra flere pædagoger til højere offentlige ydelser og tilbagerulning af tidl. vedtagne skattelettelser.


Selvom at EU for mange føles langt væk, skal vi være opmærksomme på hvad der vedtages. Lidt efter lidt stemmes national suverænitet væk i en evig række af snedige lappeløsninger og smuthuller.