Mettemor og hendes naive børn

Benjamin Vejsager,

13. februar 2021

I form af makrelmadder og vinduespudsning ønsker vores kære statsminister at aflede os for sandheden om, at hun omtrent er den mest autoritære statsleder i nyere Danmarkshistorie. Når hun publicerer en video på sine sociale medier, med hende der lovpriser det danske håndboldlandshold, skal vi - ifølge hende - helst sidde tilbage med en løgnagtig idé om, at vores alle sammens Mettemor er præcis ligesom os andre. 

Men det er jo ikke sandheden.

Statsministeren sælger idéen om “Leverpostejs-Mette” som et forsøg på at fremstå folkelig og empatisk og dermed legitimere sig selv og sin totalitære coronapolitik. Og 33% af danskerne æder det råt. 

I en total autoritetstro og uvidenhed om sin bidragelse til undergravelsen af sine egne frihedsrettigheder sender danskerne den ene lykønskning efter den anden til statsministeren og dermed erstatter frihed med røde roser. Jeg mener, at dette klart og tydeligt afspejler, at vores samfund som helhed betragtet har lært for lidt af historien. Det ville være et gode for samfundet, hvis vi blev mindre autoritetstro og langt mere autoritetskritiske. For hvornår har man på noget tidspunkt i verdenshistorien set et positivt udkom på at overlade vidtgående magt til politikerne?

Regeringens coronapolitik gør drakoniske ting ved fuldstændig fredelige og lovlydige mennesker. Livsværk gennem generationer der er gået tabt, stigende alkoholisme, små børn der udvikler tydelige tegn på depression, de ældre der tilbringer deres sidste måneder indespærret og i total ensomhed, kræftpatienter der ikke får den nødvendige behandling, og jeg kunne blive ved. 

Og netop derfor er det så afgørende vigtigt, at regeringen kommer til at bøde for deres modbydeligheder, og at de ikke får lov til at spise os af med en ligegyldig makrelmad. Vi er simpelthen nødt til at se tingene i et langt større perspektiv. 

I en tid som denne er det altafgørende, at vi er kritiske overfor vores magthavere. Mette Frederiksen må vaske sine vinduer så meget, hun har lyst til. Det ændrer dog ikke på, at danskerne bør være på vagt over for den socialdemokratiske regering, lige meget hvad. Vi skal ikke læne os tilbage i stolen med en det-har-de-nok-styr-på-tilgang. Det er simpelthen for naivt. 

Så nej, kære dansker. Mette Frederiksen er langt fra som os andre.