Nej tak til omskæring af drenge og piger

Amina Sardar,

13/09/2020

Der er en kæmpe politisk debat om hvorvidt det er okay eller ej at omskære raske drenge. Personligt er jeg imod omskæring, da det ikke handler om et barns opdragelse, eller et valg om barnet skal til noget fritidsaktivitet. Det handler i realiteten om, at et barn mister noget fra sin krop, hvor han ikke engang har noget at sige.

Det vil sige, at den forhud som fjernes af religiøse grunde, ikke kan vende tilbage. Mange argumenter går på, at vi forældre også blander os i vores børns opdragelse, men det som nogen bare ikke forstår, er at dette ikke kan sammenlignes med omskæring af drenge.

For opdragelse er noget forældrene er med til i en vis tid, men så tager børnene selv over og præger dermed selv deres liv, og forældrene har groft sagt ikke noget at sige mere. Det gælder faktisk lige så snart drengene rammer deres teenagealder, ja så tager de beslutningerne selv.

Det gælder valg af uddannelser til kærester, så hvorfor ikke også lade omskæring blive til et frivillig valg til de unge drenge.

En af de andre begrundelser jeg har hørt fra muslimer er, at det drejer sig om hygiejne. Jamen her tænker jeg, hvad med de mænd som ikke er omskåret, er de så bare urene? Nej, det er altså noget sludder.

Hvorfor dog skære i raske børn? Der er desværre også piger som bliver omskåret i Afrika, og logikken bag pigernes omskæring ligger i, at de pågældende piger og kvinder ikke må nyde sex. Det er godt nok også langt ude.

Men her har vi de forskellige argumenter for omskæringer af både piger og drenge, hvilket ethvert logisk tænkende menneske vil opfatte som værende meget ubehageligt. Jeg vil ikke støtte et forslag som går ud på, at det er okay at skære i raske børn. Jeg er derfor også meget glad for at Dansk Folkepartis folketingsgruppe har besluttet, at partiet nu er imod omskæring af små drengebørn.