Zentropa ramt af selvcensur?

Filmselskabet Zentropa rundsendte 29/1 2010 en invitation via nyhedsbrev til testvisning af "en hård og reel film om hvordan det er at være ung 2

Nicolai Sennels,

03/02/2010

Filmselskabet Zentropa rundsendte 29/1 2010 en invitation via nyhedsbrev til testvisning af "en hård og reel film om hvordan det er at være ung 2. Generationsindvandrer i Danmark. Om at være splittet mellem de familiære ognationale rødder og traditioner og så det Danske samfunds normer ogregler."

Hvem er disse 2.-generationsindvandrere? Folk med islandske aner? Tyske? Canadiske? ELLER handler filmen i virkeligheden om muslimer?

Og hvad er det for "familiære og nationale rødder og traditioner", som er så forskellige fra danske normer og regler? Madvaner? Om man får julegaver d. 24. eller 25. december? Om man kører i venstre eller højre side af vejen? ELLER handler det om islam og den muslimske kulturs negative indflydelse på muslimers sociale kompetencer og tilpasningsevne til demokratiske og frie samfund?

Er Zentropa blevet ramt af kunstnerisk selvcensur, og kan ikke kalde en spade for en spade? Er 2. Generation indvandrer blot et pænt ord for muslim? Og skal vi blot ligestille islamisk levemåde - inklusiv usunde opdragelsesmønstre, modvilje mod integration og undertrykkelsen af kvinders ret til eget valg af sexpartnere og påklædning - med dansk kultur: To forskellige - men lige gode - kulturer, som blot har det fælles problem, at de passer sammen som fisk og cykler?

Få selv svaret
Filmen vises i Zentropas biograf, Filmbyen 26, Hvidovre, torsdag d. 4.Februar kl. 17. For at komme med til denne eksklusive visning skal bedes man sende en mail med navn+alder til [email protected]

Kilde: