Ytringsfrihed: trusler og forhånelse sidestilles i forsvar for §266b | Politiken.dk

Fakhra Saheen og Christian Horst, begge DRC, skriver i kronik i Politikken: Men det, vi ved, er, at Dansk Folkeparti i årevis har krævet den dans...

_slettet_bruger_4129 Ikke angivet,

21/10/2011

Fakhra Saheen og Christian Horst, begge DRC, skriver i kronik i Politikken:

Men det, vi ved, er, at Dansk Folkeparti i årevis har krævet den danske lovgivning ændret, så det skal være muligt at udtale sig truende, forhånende eller nedværdigende om personer pga. deres race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro og seksuelle orientering – eller sagt med andre ord: at få fjernet straffelovens paragraf 266 b.

Altså: de der kæmper for fjernelse af §266b vil bruge dens fravær til at true anderledes tænkende. Næste skridt er selvfølgelig særlige lejre, forstås...

Det er slående, at kampen mod paragraf 266 b kommer fra den del af den politiske nationalisme, der netop kan betegnes som ekstremisme – i lyset af de domme, der allerede er faldet til denne fløj – mens de, der siger fra over for ekstremisme, forhånelse mv., og som forsvarer ligestilling og ligebehandling, skal se sig udsat for forhånende eksponering og trusler. 

Altså: kun DF'ere vil have fjernet §266b. Deriblandt Mchangama eller hvad?

Sjovt som venstrefløjen i sin kamp mod dæmonisering ender med at anvende netop den strategi: dæmonisering anderledes tænkende.