Ytringsfrihed?: Historikeren Pedro Varela dømt 2 år og 9 måneders fængsel

Historikeren, udgiver og boghandler Pedro Varela blev for nylig dømt for overtrædelse af gummilove, som er skabt til at begrænse eller forhindre ...

Ikke angivet Ikke angivet,

11/03/2010

Historikeren, udgiver og boghandler Pedro Varela blev for nylig dømt for overtrædelse af gummilove, som er skabt til at begrænse eller forhindre fri tale. Allerede i 1998 forsøgte systemet at knægte Varela for forbrydelser af udtalelsen og blev dømt, men appellen til Højesteret frifandt Varela, idet den fandt, at ytringsfriheden var vigtigst.

En spansk domstol idømte mandag historiker Pedro Varela til to år og ni måneders fængsel for “at sprede racistisk propaganda.” Den sætning er meget vag og Varela “skyld” skal ifølge retten være en samlet vurdering af hans virksomhed som foredragsholder og forhandler og udgiver af diverse bøger. Der er ifølge vore oplysninger intet som tyder på, at han har ytret sig hadsk eller nedsættende.

Det er ikke værdigt for et samfund at fængsle sine borgere på grund af ytringer. Den slags samfund har mere at gøre med et totalitært regime end med et åbent og frit demokrati.

Læs mere Info14   , David Duke og Pedros forlag Libreria Europa

Altermedia Danmark


Kilde: