Wilders retssag fastsat til oktober

Geert Wilders vil blive retsforfulgt for opfordring til had og diskrimination til oktober; ikke juni som først tænkt, rapporterer Volkskrant

Henrik Gøtke,

28/04/2010

Geert Wilders vil blive retsforfulgt for opfordring til had og diskrimination til oktober; ikke juni som først tænkt, rapporterer Volkskrant.

Domstolen i Amsterdam siger, at den grundet planlægningsproblemer er tvunget til at lave ændringer. Domstolen siger, at den har brug for fem dage til at høre beviser i sagen.

Parlamentsmedlemmet møder fem anklager om religiøs fornærmelse og anti-muslimske tilskyndelser. I januar udvidede den offentlige anklager anklagen til at inkludere opfordring til had mod muslimer, marokkanere og ikke-vestlige immigranter.

Wilders præsenterede ved en stærkt overvåget begivenhed i Rotterdam offentligheden for sit hold af vordende parlamentsmedlemmer. I sin tale der lancerede Frihedspartiet´s kampagne, sagde Wilders, at partiet vil "generobre" Holland.

Frihedspartiet ønsker at blive del af af den næste regering, sagde Wilders: "Uden Frihedspartiet i regeringen vil Holland glide yderligere ned i sumpen af politisk korrekt laden stå til".

Støtten til Frihedspartiet er i kølvandet på partiets manglende evne til at udnytte sejren ved kommunevalget i marts aftaget.

Den seneste Maurice de Hond måling placerer Frihedspartiet på fjerdepladsen med 17 pladser. Socialdemokraterne ville få 33 pladser, Konservative ville få 32 pladser og Kristen Demokraterne ville få 27 pladser.

Kilde: