VKO vil hjælpe virksomheder med likviditeten

VK-regeringen og Dansk Folkeparti er på vej med en ny såkaldt "vækstpakke", der kan hjælpe erhvervslivet og begrænse skaderne af den igangværende ø...

Ole Birk Olesen,

04/11/2009

VK-regeringen og Dansk Folkeparti er på vej med en ny såkaldt "vækstpakke", der kan hjælpe erhvervslivet og begrænse skaderne af den igangværende økonomiske krise. Dagbladet Børsen erfarer fra en stribe centrale kilder, at fristerne for, hvornår de private virksomheder skal afregne A-skat, forlænges.

Dermed kan virksomhederne skubbe indbetalinger, der normalt løber op i 21 mia. kr. om måneden, og på den måde skaffe ekstra likviditet. Samtidig indføres der kortere frister for, hvor når det offentlige skal betale sine regninger til private virksomheder.

Fristerne for at indbetale moms er også oppe at vende, men kommer formentlig ikke med, fordi det giver knas med EU-reglerne at gøre forskel på momskredittiden for små og store virksomheder.

"Det er meget glædeligt, at regeringen har lyttet til vores ønsker. Lige præcis en bedre likviditet er noget, som mange danske virksomheder har et stort behov for," siger viceadm. direktør Ole Krog fra erhvervsorganisationen DI til Børsen.

Den nye vækstoffensiv kommer i et forsøg på at bremse det kraftigt stigende antal konkurser, der i oktober landede på det næsthøjeste tal nogensinde. Forhandlingerne om at forlænge kreditfristerne kører i regi af finansloven, hvor der ventes en aftale søndag.

Kilde: