VK-Regeringen - Socialister eller Borgerlig/Liberale?

Regeringen har netop fremlagt et lovforslag der skal forbyde 13 kamphunderacer

Ikke angivet Ikke angivet,

18/03/2010

Regeringen har netop fremlagt et lovforslag der skal forbyde 13 kamphunderacer. De kamphunde der allerede er i Danmark skal tvinges i kort snor og have mundkurv på. Nolge gange kan man blive helt forvirret over hvor den nuværende regering ligger i det politiske spektrum. Ser man isoleret på dette lovforslag alene vil man fristes til at sige at de ligger et godt stykke ude mod venstre.

Det ironiske ved dette forslag er at det bliver fremlagt lige efter at Venstres næstformand, Kristian Jensen har udtalt at nu skal VK-Regeringen til at føre mere liberal politik. At forslaget i realiteten er betonsocialisme er ret ironisk efter sådanne udtalelser! Det mest skræmmende ville da være hvis han mente det var liberal politik for så ville det da se helt skidt ud. Det er forhåbentlig ikke tilfældet.

Det interessante i denne sammenhæng er den ideologiske diskussion. Skal staten virkelig diktere "det gode liv" for borgeren? Selvfølgelig skal den ikke det.
Liberalismen har altid været kendetegnet ved at man fra decentralt plan har formået at løfte de opgaver man er blevet stillet overfor igennem livet. Denne liberale tankegang er også løsningen på muskelhunde-spørgsmålet. Man må sætte sin lid til at mennesket godt selv kan finde ud af at holde sin hund i snor så den ikke bider folk. Med andre ord er det et personligt ansvar at holde sin hund i snor. Politikerne behøver ikke lovegive om hundesnores længde!

Opfordrer til at flere taler den liberale sag overfor tvivlere som lige skal overbevises om at den liberale tanke sikrer et frit og rigt Danmark. Et Danmark hvor der er frihed til at tænke selv og hvor det personlige ansvar fremmes. Det er langtfra tilfældet med sådan et forslag.
VK-Regeringen burde føre liberal politik i stedet for at være en lidt forbedret udgave af Socialdemokratiet!

Kilde: