VK-pengemænd får tre millioner i statshonorar

To magtfulde erhvervsmænd samler penge ind til Venstre og Konservative samtidig med, at de af regeringen er udpeget til særdeles lukrative bestyr...

Asger Jon,

20/07/2010

To magtfulde erhvervsmænd samler penge ind til Venstre og Konservative samtidig med, at de af regeringen er udpeget til særdeles lukrative bestyrelsesposter.

Skatteordfører for SF, Jesper Petersen, mener, at man ikke kan være partipolitisk fundraiser og tjene store summer som regeringsudpeget bestyrelsesformand på samme tid: »Det lugter langt væk af kammerateri, og at Venstre med vilje udpeger folk ud fra, hvem der har det bedste netværk til at samle ind til Venstre og Konservative, og ikke, hvem der er mest kvalificeret til posten«, lyder den skarpe kritik.
Det er tydeligt, at venstrefløjen kritiserer denne praksis, hvilket er forståeligt. Man skal bare ikke glemme, at venstrefløjen ikke er spor bedre. Venstrefløjen modtager store beløb i partistøtte fra fagbevægelsen, som til gengæld forventer at venstrefløjen gennemfører fagbevægelsens politik.

Hver eneste gang man giver monopol på magt og vold til en gruppe mennesker, så kan det kun fører til kammerateri og alt muligt andet, som gruppen af mennesker angiveligt skulle forhindre.