VK: Lavere løn til nydanskere

Venstre og Konservative vil indføre indslusningsløn til nydanskere, der skal arbejde til eksempelvis halvdelen af mindstelønnen, skriver Berlings...

Asger Jon,

10/07/2010

Venstre og Konservative vil indføre indslusningsløn til nydanskere, der skal arbejde til eksempelvis halvdelen af mindstelønnen, skriver Berlingske Tidende lørdag.
Det er naturligvis meget problemetatisk, at man har en mindstelønsordning, fordi den fastholder de svagere mennesker på offentlige ydelser, selvom de både vil og kan arbejde, bare ikke til mere end 100 kr. i timen.

Der er ingen, hverken danskere eller fremmede, som kan gå direkte ind i en ufaglært stilling og skabe værdi for 120 kr. i timen, hvis de ikke tidligere har erfaring, og da de ikke må ansattes med en lavere løn, kan de ikke få den nødvendige erfaring. Svage mennesker fastholdes altså i kontanthjælpssystemet.

Nu kommer socialdemokraterne fra Venstre så med det her forslag, men det kan umuligt være fordi de mener det, når man tænker på, hvor røde de er på alle andre områder. Baseret på hvad Venstre har formået siden 2001, mener jeg godt at vi kan antage, at dette her bare er spin.

Mindstelønsordningen er et angreb på den personlige frihed for både arbejdsgiver og arbejdstager, den forhindrer økonomisk vækst, og den fastholder fattige mennesker i fattige kår.