Villy Søvndal og kunsten at forveksle Hüttemeier med Meyerheim

Villy Søvndal er uden tvivl en morsom mand

Jan Christensen,

13/03/2010

Villy Søvndal er uden tvivl en morsom mand. Nogle gange er han det helt bevidst, andre gange er han snarere ufriVilly komisk. Det allersjoveste eksempel var, da han i 2004 åbenbart var af den overbevisning, at USA havde en militærbase 240 m under den grønlandske indlandsis. Eller var det i virkeligheden 10 km over den marokkanske ørken?

Hvorom alting er, har Villy for nylig deltaget i programmet, 4-Stjerners Middag, på Kanal 5, simpelthen fordi, SF-formanden brænder for madlavning… Skulle det i samme ombæring lykkes at gøre sig lækker over for nye vælgere, er det dog selvsagt ikke noget, man vil bryde ud i hæmningsløs gråd over hos folkesocialisterne.

Efter jeg - i mangel af bedre ting at tage mig til - har set et par af udsendelserne, kan jeg konkludere, at Søvndal faktisk ikke er typen, der underholder et selskab hele aftenen med sjove historier og anekdoter. Nej, til min overraskelse har han vist sig at være en temmelig stille, tilbageholdende og høflig mand. Ikke at forglemme er han også ganske udmærket til at lave mad, og det var da også ham, der kunne forlade dysten blandt de fire mere eller mindre kendte danskere som vinder. Under processen måtte Villy ganske vist ty til et enkelt fejt trick, nemlig at lade sig inspirere af en anden deltager, Jan Linnebjerg, bedre kendt som Pyrus, og hente en kvinde helt fra København til sit hjem i Sdr. Bjert ved Kolding for at lave desserten, men da Villy er Villy, og alle danskere alligevel har vænnet sig til, at han stjæler idéer fra sine modstandere, var det ikke noget, de tre medkombattanter lagde ham til last.

Mens han altså var ganske habil til at lave mad, var det som nævnt småt med vitserne fra den ellers så vittige Villy – med en enkelt undtagelse. Den havde det til gengæld i sig, som tyskerne siger. Det viste sig nemlig, at Villy i fulde alvor troede, at madguruen, den forlængst afdøde, Kirsten Hüttemeier, er mor til Michael Meyerheim. Faktisk mente Villy, at sidstnævnte lød navnet Michael Hüttemeier! Lyt selv til dette mønstereksempel på ufriVilly komik ved at klikke her. Først høres Anette Kokholm, chefredaktør på Familie-Journalen, og til sidst er det ovennævnte Jan Linnebjerg, der forklarer tingenes rette sammenhæng.

Kilde: