Vilhelmsens vækstidé skydes ned... igen...

For et par uger siden var Annette Vilhelmsen (SF, erhvervs- og vækstminister) ude med en ny genial idé

Byggemand Bob,

29/01/2013

For et par uger siden var Annette Vilhelmsen (SF, erhvervs- og vækstminister) ude med en ny genial idé.

Hun ville sænke kapitalkravet for selskaber til bare 1 kr - sådan at forstå, at den gamle ordning med SmbA selskaber der kunne stiftes for 1 kr blev afskaffet og en ny ordning, hvor selskaberne omdøbes til IVS selskaber.

Nu var problemet med SmbA selskaberne jo netop, at de var utroværdige, manglede soliditet og generelt mere var til skade end gavn - når nogen kom og præsenterede et visitkort hvorpå der stod SmbA så var kreditten lukket, og banken sagde pænt nej tak. Derfor benyttede meget få sig af løsningen.

Hvorfor skulle den nye ordning være anderledes?

I forvejen kaldes APS selskaber populært for "A Prøver Sgu" - på grund at den relativt lave og begrænsede risiko. Med IVS selskaberne vil det få en endnu mere negativ klang.

Vilhelmsen har samtidig været ude og promovere kampen imod "Banditter i Habitter" - som netop skulle dæmme op for fuskere i firmaer med begrænset hæftelse - og med IVS ordningen vil hun give denne type forretningsmænd endnu flere muligheder for at gemme sig.

Ugennemtænkt og useriøst...

Grunden til manglende vækst er ikke at det er svært at stifte selskab - det er at det er urentabelt at drive dem pga. for dårlig konkurrenceevne og for lav indtjening. Chancen for gevinst er med andre ord for lille. Det er omkostningsniveauet og konkurrenceevnen vi skal se på - det vil have en effekt

http://epn.dk/samfund/article5121676.ece

Kilde: