Vestager vil have efterlønsreform - Søvndal afviser ikke

Danskere, der gerne vil have en reform af efterlønnen, skal nu måske sætte sin lid til oppositionen

Slettet Bruger,

29/09/2009

Danskere, der gerne vil have en reform af efterlønnen, skal nu måske sætte sin lid til oppositionen. I hvert fald mener de Radikale nu, at en reform af efterlønnen er det bedste middel til at sikre arbejdskraft, og SF er ikke afvisende.

Man kan reformere skattesystemet, dagpengene, førtidspensionen og mange andre ting, hvis man vil øge udbuddet af arbejdskraft i en fremtid med flere ældre og færre unge, men spørger man de Radikale, så er det mest effektive middel en efterlønsreform. Det skriver Ritzaus Bureau.

"Hvis man skal gøre noget enkelt og effektivt, skal man fremskynde reform af efterlønnen. Ellers skal man både lave en skattereform, førtidspensionsreform, dagpengereform og se på sygefraværet," siger de Radikales leder, Margrethe Vestager, til nyhedsbureauet.

Hun ser optimistisk på, at oppositionen efter et folketingsvalg, hvor den indtager ministerierne, vil være med til at reformere.

"Der er gode muligheder, for konsekvenserne af ikke at gøre det er så massive for borgerne. Reformer skal opretholde og forhåbentlig udbygge vor velfærd. Uden reformer skal kernevelfærden holde for: Uddannelse, ældreomsorg og sundhedsvæsen," siger Margrethe Vestager.

SF-formand Villy Søvndal vil modsat Socialdemokraterne ikke sige nej til en efterlønsreform.

"Reformer på sygefravær, spildtid i trafikken, afbureaukratisering af den offentlige sektor og flere gennem uddannelsessystemet bør være nok til at hente den ekstra arbejdskraft, der bliver brug for i fremtiden. Men hvis der skal mere til, har SF principielt ikke noget i mod at se på efterlønnen," siger Søvndal til dagbladet Børsen.

[email protected]

Kilde: