Vermund I: Brexit skræmmer mig ikke

avisen

LePe -180grader,

25/02/2019

avisen.dk har snakket med Pernille Vermund, der ønsker at Danmark skal forlade EU, af hensyn til den såkaldte "danske model". Til avisen.dk siger partilederen:

- Den allerstørste udfordring er, at EU blander sig alt for meget og sætter den danske model under pres. Vi ser gerne, at Danmark kommer helt ud af EU, siger hun.

Pernille Vermund fremhæver blandt andet, at det store flertal af EU-lande har en lovbestemt minimumsløn. Den danske statskasse risikerer ifølge hende at blive lænset af den såkaldte velfærdsturisme, hvor EU-borgere efter kort tids arbejde i Danmark får ret til dagpenge, børnepenge og andre velfærdsydelser.

Og

Pseudodebat om ulighed Debatten om ulighed i Danmark er ifølge Pernille Vermund løbet af sporet. - Vi har nærmest ikke ulighed i Danmark, siger hun og ærgrer sig over, at venstrefløjen forstørrer problemerne ved at tælle udlændinge på integrationsydelse med i regnestykkerne. - Det bliver sådan en pseudodebat om ulighed. For den somaliske familie, der får integrationsydelse i Danmark, lever meget bedre, end de ville gøre i deres hjemland. Så er de fattige eller er de rige? Sammenlignet med forholdene i Somalia lever de et godt liv med betalt sundhed, uddannelse og så videre, fastslår hun.