Venstreorienterede Ritzau: "Forskerne udpeger dansk fattigdomsgrænse"

Med denne overskrift udråber en muligt alternativt begavet og anonym journalist på Ritzau ansatte i den socialistske lobby organisation CASA til at...

Ikke angivet Ikke angivet,

30/10/2010

Med denne overskrift udråber en muligt alternativt begavet og anonym journalist på Ritzau ansatte i den socialistske lobby organisation CASA til at være den endegyldige sandhed og som byggende på saglighed og videnskab.

Fra artiklen:

..Finn Kenneth Hansen, forskningsleder ved Center for Alternativ Samfundsanalyse (Casa), kalder det helt afgørende, at man kan måle fattigdom og dermed finde ud, om færre eller flere danskere havner i reel fattigdom.

- Det vil også give os et godt billede af, hvem de er fattige er, og hvordan vi som samfund kan sætte ind for at løse fattigdom, siger han i en pressemeddelelse.

I modsætning til mange andre lande måler Danmark ikke fattigdom, fordi det hidtil ikke har været muligt at nå til enighed om, hvordan fattigdom defineres.

Men arbejdsgruppen fremfører, at det kan ske ved at kombinere tre forskellige metoder...

Arbejdsgruppen består desuden bl.a. diverse venstreorienterede lobbygrupper som LO, Arbejderbevægselsens Erhvervsråd og Dansk Socialrådgiverforening.

Pressemeddelesen er som andre af Ritzaus spredt ud på stort set samtlige netaviser i Danmark.