Venstre og Konservative hykler igen om skatten

Det var Venstre og Konservative, der indførte den helt igennem umulige og stærkt kritiserede fedtafgift som en finansieringskilde for at sænke pers...

Torben Mark Pedersen,

10/11/2012

Det var Venstre og Konservative, der indførte den helt igennem umulige og stærkt kritiserede fedtafgift som en finansieringskilde for at sænke personskatterne i 2009 skattereformen.

Og nu hykler både Torsten Schack Pedersen (V) og Benedikte Kiær (K) på Facebook over, at regeringen afskaffer fedtafgiften og finansierer den med forhøjelser af indkomstskatten i stedet for at spare på det offentlige forbrug.

Kritikken er vel anbragt, for regeringen burde bestemt finansiere afskaffelsen af fedtafgiften ved at spare, hvad der svarer til ca. 3 promille på verdens højeste offentlige udgifter.

Hykleriet ligger i, at Venstre og Konservative selv kunne have sparet på det offentlige forbrug i 2009 i stedet for at indføre nye idiotiske afgifter som fedtafgiften. V og K gør ét, når de sidder i regering, og siger noget andet, når de er i opposition. De kritiserer regeringen for at gøre det samme, som de selv gjorde, da de sad i regering

Kilde: