Venstre-ministeren svigter skolebørn | Den politiske puls

Hvis man havde håbet, at forældre og skoleelever ville få en mere fri og fleksibel hverdag med en Venstre-regering, så er man blevet skuffet

Niels O,

29/08/2015

Hvis man havde håbet, at forældre og skoleelever ville få en mere fri og fleksibel hverdag med en Venstre-regering, så er man blevet skuffet. Den nye minister holder fast i lange skoledage med tvivlsomt indhold. De mange reaktioner fra danske forældre burde ellers være nok til at få enhver til at indse, at folkeskolereformen skal ændres – hellere i dag end i morgen.

Der er to helt enkle steder, man kan tage fat, hvis man vil lette hverdagen for elever og forældre: man kan give skolerne lov til ikke at bruge tid på undervisning uden faglige mål – den såkaldte understøttende undervisning. Og man kan gøre lektiecaféerne frivillige, så de børn, der ikke har lektier for eller hellere vil læse dem med forældrene, kan gå hjem. Det vil også frigøre tid for lærerne, som kan fokusere på de børn, der har ekstra brug for hjælp. Der vil endda også kunne være tid til, at det var en ekstra lærer i nogle timer.

Desværre er det som om, at ministeren er blevet vaccineret mod gode argumenter og historier fra danske forældres hverdag. Og ikke kun ministeren Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti virker urokkelige. De holder fast i en lektiecafé, som er støbt i cement og ikke tager hensyn til det enkelte barn. Det overrasker mig faktisk, for jeg synes at kunne huske, at nogle af de partier for har haft forståelse for, at børn skal have lov til at være børn og ikke kun gå i skole.

Godt Mai Mercado.

En meget beskrivende tegning i artiklen. Stakkels unger.

Man undrer sig igen-igen over, hvorfor så mange stemmer på V.

Venstre ved du, hvor du ikke har.