Venstre lyder mere og mere som et genfødt liberalt parti - og regeringen ser måbende til

Det er fortsat ikke gået op for regeringen, at de er netop det - regering - med ret og ikke mindst pligt til at regere landet og løse de problemer ...

Christian Melgaard,

18/11/2012

Det er fortsat ikke gået op for regeringen, at de er netop det - regering - med ret og ikke mindst pligt til at regere landet og løse de problemer der tårner sig op. I stedet for at løfte opgaven fortsætter de  ufortrødent valgkampen, og bruger en stor del af deres tid på at skyde på Venstre - både for det Venstre siger og ikke mindst for det Venstre ikke siger. 

Nu er Lars Løkke så kommet med en markant liberal udmelding fra Venstres landsmøde, og den går i al sin enkelthed på at der skal være nulvækst i den offentlige sektor. Det har regeringen igang med regnemaskinen, og de har sendt John Dyrby Paulsen i byen for at starte endnu en kampagne: John Dyrby fastslår således, at Venstres krav om nulvækst i den offentlige sektor ikke vil blive gennemført med røde stemmer, men dels kommer det formentlig ikke som nogen stor overraskelse for Venstre og dels er det spørgsmålet hvor mange "røde stemmer" der er tilbage i folketinget efter et nyt valg.

Regeringen har tilsyneladende fået Finansministeriets regnedrenge til at regne på Venstres forslag og John Dyrby henviser til at beregningerne viser, at nulvækst frem mod 2020 vil koste 47.000 stillinger i den offentlige sektor - sammenlignet med regeringens vækstmål på 0,8%. Samtidig viser notatet imidlertid også, at staten vil spare kr. 32 milliarder i 2020.

Der er ikke mange tilbage (udenfor regeringspartierne) som ikke er overbevist om at Venstres tilkendegivelse viser den eneste vej ud af morradset for Danmark, og hvis man tilføjer at skatterne skal reduceres for både virksomheder og private, så har man hovedlinjerne i den borgerlige/liberale politik der skal føres når regeringen viger pladsen. Det er der formentlig enighed om hos Liberal Alliance og de Konservative, mens DF er lidt vanskelige at placere lige nu. Det er der også enighed om langt ind i regeringspartierne, men når det kommer fra Venstre skal det naturligvis enten modsiges eller i bedste fald forties.

Hvis regeringen ikke ønsker at forholde sig til Venstres dagsorden, så ville ville klæde dem, hvis de i det mindste ville fortælle landets befolkning hvordan de selv vil takle de store udfordringer landet står overfor i de kommende år - i stedet for at bruge energi på at kritisere Venstres forslag. Regeringen har faktisk stafetten, og de bør agere NU, mens Venstres forslag er en melding om hvad de vil gøre engang i fremtiden. Landets førende økonomer giver udtryk for samme holdning; Regeringens 2020-plan er skudt i stykker af bristede forudsætninger, og de efterlyser en ny plan.

Venstre ligner mere og mere et liberalt parti der er vågnet op, og det giver forhåbninger om en liberal front mod regeringens initiativløse adfærd.