Venstre: Knallert 45 til de 16-årige

Ved at give unge lov til at køre 45 km/t på knallert fristes de ikke længere så meget til at tune deres knallert, så den kan køre 70 km/t, mener Ve...

Slettet Bruger,

24/09/2009

Ved at give unge lov til at køre 45 km/t på knallert fristes de ikke længere så meget til at tune deres knallert, så den kan køre 70 km/t, mener Venstre.

Aldersgrænsen for at køre knallert med 45 km/t skal rykkes ned fra de nuværende 18 år til 16 år, mener Venstre ifølge berlingske.dk. Målet er at forhindre, at de unge tuner deres knallerter, så de kan køre endnu hurtigere.

"Det er ikke kørsel på knallert mellem 30 og op til 45 km/t, som udgør noget trafiksikkerhedsproblem for de unge, men derimod når de tuner knallerten og kommer op over 70 km/t. Derfor får vi den reelle hastighed ned for mange knallertkørere, hvis vi giver dem lov til at køre 45 km/t, og de dermed ikke har samme incitament til at tune deres knallert som i dag," siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, til Berlingske.dk.

Baggrunden for forslaget er, at topfarten for de små knallerter senest i 2013 skal sættes ned fra de nuværende 30 km/t til 25 km/t. Og hvis knallertfarten kommer ned i cykeltempo frygter Venstre, at antallet af ulovlige og farlige knallerter vil eksplodere.

"I resten af EU - selv i forbudslandet Sverige - er aldersgrænsen for både stor og lille knallert 15 år. Så Danmark er meget restriktiv, og derfor tror vi, at det her er vejen frem," siger Kristian Pihl Lorentzen til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: