Vejen til mere motion på danske arbejdspladser

Sponsoreret indhold

Ikke angivet Ikke angivet,

06. juni 2017

Obligatorisk motion på jobbet er blevet indført i en lang række virksomheder efterhånden, hvilket på mange måder er et skridt i den rigtige retning.

Jeg har længe drømt om mere motion på danske arbejdspladser, og nu tyder alt på, at den drøm stille og roligt er ved at blive opfyldt. Jeg vil dog alligevel gerne give mit bud på, hvordan vi effektivt kan indføre obligatorisk motion på endnu flere danske arbejdspladser.

Tvang eller tilbud

Det er først og fremmest vigtigt, at arbejdsgiverne tager stilling til, om motion på jobbet skal være tvang eller ej. Personligt tror jeg ikke på, at det gavner nogen eller noget at tvinge de ansatte til noget, som de ikke har lyst til. Motion på jobbet bør derfor være en mulighed, som man kan benytte sig af, hvis man har lyst.

Fælles fysisk aktivitet på arbejdspladsen er mere almindeligt end nogensinde før, så din arbejdsplads kan også overveje at hoppe med på bølgen. Det fungerer bedst, hvis alle medarbejdere er med på idéen, hvorfor det gælder om at motivere medarbejderne og overbevise dem om, at motion på jobbet gavner alle parter.

Hvorfor er det værd at indføre motion på jobbet?

Der er mange gode grunde til at indføre motion på jobbet, så før du afslår idéen, bør du læse om nogle af de mange gode grunde. En times ugentlig motion er faktisk alt, hvad der skal til, hvis man som arbejdsgiver eller arbejdstager drømmer om forbedret trivsel og færre sygedage på arbejdspladsen.

Motion på jobbet kan også føre til øget arbejdsglæde og øget overskud, hvilket gavner både medarbejdere og arbejdsgiver. Der skal altså ikke særligt meget til, hvis man gerne vil sætte fokus på helbred og trivsel.

Investeringen i et motionsrum er givet godt ud

Det kan for langt de fleste virksomheder betale sig at investere i et privat motionsrum, hvis man gerne vil gøre noget godt for medarbejderne og arbejdspladsen som helhed. Det er ikke nødvendigt at søge professionel hjælp, hvis man gerne vil indrette et motionsrum, da det er meget simpelt.

Du skal som arbejdsgiver overveje, hvilke træningsmaskiner og hvilket træningsudstyr dine medarbejdere kan få glæde af. Det vil i første omgang være en god idé at købe løbebånd, motionscykler og romaskiner, som er eksempler på velkendte træningsmaskiner. Du kan i samme ombæring købe håndvægte, sjippetorve og kettlebells, så dine medarbejdere også har adgang til nyttigt træningsudstyr.

Et motionsrum på arbejdspladsen behøver ikke at være stort og fancy, men det er vigtigt, at medarbejderne føler sig godt tilpas. Det er derfor hensigtsmæssigt at lytte til ønsker fra medarbejderne, før indretningen af motionsrummet påbegyndes.

Det er også anbefalelsesværdigt at prøve kræfter med forskellige udendørsaktiviteter – f.eks. løb, cykling, klatring, rundbold eller noget helt femte.

- Hvad er din holdning til at indføre obligatorisk motion på arbejdspladsen?