Valgsejr til venstrefløjen kan koste Ekstra Bladet 60 mio. kr.

Af Camilla Paaske Hjort, 180Grader

Camilla Paaske Hjort,

12. april 2011

Af Camilla Paaske Hjort, 180Grader.dk

Det er oplagt, at Ekstra Bladets annoncer for prostituerede skal underlægges en langt mere restriktiv lovgivning, hvis S og SF kommer til magten og får deres ønske om et forbud mod sexkøb opfyldt. Sådan lyder beskeden fra SF’s ligestillingsordfører, Pernille Vigsø Bagge, til 180Grader.

Dermed kan JP/Politikens Hus, som udgiver Ekstra Bladet, risikere at miste en meget stor millionindtægt, hvis regeringen efter næste valg bliver rød. Formentlig helt op til 60 mio. kr. årligt.

SF: Ikke Folketingets opgave at holde liv i JP/Politiken

”Ekstra Bladet bevæger sig på grænsen af rufferi, og det er ikke Folketingets opgave at holde liv i JP/Politikens Hus. Det er helt uhyrligt, at de tjener styrtende summer på rufferilignende virksomhed, ikke mindst når man tænker på, hvor meget statsstøtte de får årligt," siger Pernille Vigsø Bagge. 

Den danske rufferilovgivning skelner dog i dag mellem, om man direkte tjener penge på andres prostitution, det vil sige som for eksempel klinikejer eller telefondame, eller om man blot leverer en generel ydelse, som benyttes af prostituerede, for eksempel prostitutionsannoncer eller kondomer. Det sidste betegnes ikke som rufferi ifølge dansk lovgivning.

Pernille Vigsø Bagge siger til 180Grader, at det er nemt for mindreårige prostituerede piger at indrykke massageannoncer i Ekstra Bladet, og at det er en af årsagerne til, at annoncerne bør underlægges langt hårdere restriktioner fra lovgivernes side: 

”Det understreger blot behovet for en langt mere restriktiv tilgang til Ekstrabladet og andre websiders annoncering, da der i den danske sexindustri findes et særdeles købedygtigt marked for helt unge prostituerede,” siger hun.

170.000 kr. om dagen

På en tilfældig mandag i april var der 428 massageannoncer at finde i Ekstra Bladet. 

Annoncerne varierer i størrelse og dermed i pris, men ifølge oplysninger fra Ekstra Bladet koster de fleste almindelige annoncer 300-500 kr. Med en gennemsnitspris på ca. 400 kr. per annonce, står Ekstra Bladet og dermed JP/Politikens Hus altså til at miste over 170.000 kr. om dagen, hvis annoncerne bliver helt forbudt. Det svarer til mere end 60 mio. kr. om året.

Hårde restriktioner, for eksempel i form af kontrol over hvem, der indrykker annoncer, vil ligeledes med stor sandsynlighed medføre et stort økonomisk tab for JP/Politikens Hus, da de fleste prostituerede ikke ønsker at stå frem med deres egen identitet, når de skal annoncere.

”Ekstra Bladet følger altid den lovgivning, der er – også på dette område. Og mere har jeg ikke at sige i denne sag”, siger den øverste chefredaktør på Ekstra Bladet, Poul Madsen, der offentligt har meldt sin opbakning til en ny socialdemokratisk ledet regering, til 180Grader.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Julie Rademacher, som ikke har responderet på 180Graders henvendelser.

Denne artikel er kommet i stand takket være penge fra 180Graders superbrugere, der har tegnet et abonnement til 39 kr. om måneden. Du kan blive superbruger ved at klikke her.