Valget blev en sejr til den nye politiske klasse | information.dk

Ja, engang imellem skriver Information noget man er fuldstændig enig i

Ikke angivet Ikke angivet,

25/09/2011

Ja, engang imellem skriver Information noget man er fuldstændig enig i.

"Næsten halvdelen af de nyvalgte er DJØF’ere, og hele 27 procent kommer fra statskundskab og slutter sig dermed til en kreds af folkevalgte, der i stigende grad kommer fra de samme uddannelser og sociale baggrunde.

Tendensen bliver tydeligere, desto højere op man kommer i det politiske hierarki. Ud af en liste fra Danmarks Radio på 24 favoritter til ministerposterne i en kommende regering er 20 enten akademikere eller har forsøgt at tage en akademisk uddannelse, før de blev afbrudt af den politiske karriere. Næsten halvdelen af dem kommer fra statskundskab"

»Mange af de unge, der vælges, har været i politik i mange år og har derfor også skulle forme sig efter den partiorganisation, de har tilbragt en stor del af deres ungdom i. De ser verden ud fra et parlamentarisk politisk perspektiv og analyserer problemer som politiske problemer, der kan løses ved lovgivning. Det er ikke nødvendigvis særligt sundt,« siger [Christoph Houman Ellersgaard].

For at sige det ligeud: der er for mange akademikere, og for mange af den forkerte slags, uden erhvervserfaring i Folketinget.

Jeg har vist nævnt denne her artikel:

http://www.swissworld.org/en/politics/government_and_parliament/part_time_politicians/