Værdikamp på statsstøtte?

LEDER: Når alle andre kræver flere af skatteydernes penge brugt på alle mulige formål, hvoraf nogle utvivlsomt er gode, mens andre lige så utvivlso...

Ole Birk Olesen,

19/12/2010

LEDER: Når alle andre kræver flere af skatteydernes penge brugt på alle mulige formål, hvoraf nogle utvivlsomt er gode, mens andre lige så utvivlsomt ikke er det, så kender man de liberale på, at de står med korslagte arme og siger nej. Det er de liberales sure pligt, for det forhindrer dem i at købe sig til en masse stemmer, men nogen må gøre det, når ingen andre vil, for ellers kan borgernes lommer hurtigt tømmes.

Således også med det nye dokumentationscenter, der skal gøre kendskabet til marxismens forbrydelser større i Danmark, et center som der tilsyneladende nu er opbakning i Folketinget til at oprette.

"Det er utroligt vigtigt, at vi i Danmark får mere at vide om marxismens ugerninger," siger Dansk Folkepartis Peter Skaarup, og det har han ret i. Men er det virkelig en offentlig opgave? Bør engagerede mennesker fra det borgerlige Danmark ikke kunne varetage den opgave uden at have snablen i skatteydernes lommer?

Ifølge Dansk Folkeparti skal der afsættes to millioner kroner til formålet, og de penge er jo nemme at bevilge, når det ikke er ens egen tegnebog, de skal tages fra. Men ærligt talt så er det vel også et beløb, som engagerede borgere bør kunne indsamle til formålet ad frivillighedens vej.

Jo mere man selv går foran med et godt eksempel, desto stærkere står man også i debatten, når man vil have andre til at tage et personligt ansvar fremfor at læne sig tilbage og vente på statsstøtten!

Kilde: