V og S enige: Farlige EU-tanker!?

Hvornår er folkeafstemninger og folkets stemme, blevet farlige og hvem er folkets stemme og demokratiske folkeafstemninger farlige for? Det skulle...

Isabella Balkert,

25/01/2013

Hvornår er folkeafstemninger og folkets stemme, blevet farlige og hvem er folkets stemme og demokratiske folkeafstemninger farlige for?

Det skulle vel ikke være selve truslen og muligheden for folkeafstemninger om hele EU projektet, i Danmark og andre EU lande - Danske politikere  er bange for?

Det er ikke modigt eller dumdristigt at tage Demokratiet alvorligt. Det er på tide at tage Demokratiet alvorligt og når Cameron giver  befolkningen i England mulighed for at sige Nej tak til det EU der er blevet gennemført hen over hovedet på dem. Så er det kun en ting at sige – Og det er at der burde have været folkeafstemninger i hele EU langt tidligere, om både Shengen,  Nicetraktaten,  Lissabontraktaten og Europagten. Folkeafstemninger folk i Europa forgæves forlangte at få.

I stedet afviklede Demokratiet og kaldte det mere demokrati, mens Fogh med fuld opbakning fra K, R, S og SF, aftalte med Sarkozy og Merkels – At man skulle undgå folkeafstemninger om EU, hvis man kunne, for det tjente EU bedst.

Danske politikere har kritikløst fulgt Merkel, og man har ignoreret at et samlet Europa under et supranationalt overherredømme, både lovmæssigt og monetært,  ikke har gjort Europa eller Europas befolkninger rigere eller lykkeligere.

EU har i stedet skabt reel armod og krise. Først i Sydeuropa og nu her.

Her, som i resten af Europa, har man nægtet EU kritiske holdninger, en politisk fremtid i EU tilhænger partierne, og man har stort set nægtet den EU kritiske stemme spalteplads i dagens aviser.

Som EU kritisk har man ikke fået lov til at stille op hos EU tilhængerpartierne siden valget efter EF folkeafstemningen om EF i 1972, og det viste sig siden, at de såkaldte EF kritiske politikere, Lone Dybkjær og Ritt Bjerregård, kun var EF kritiske på skrømt.

Lone Dybkjær hånede således senere vælgerne for ikke at stemme for EU. Intet kunne gå galt så længe vi havde Veto retten, og senere hånede hun så vælgerne for at fastlåse EU med en Vetoret, der forhindrede EU i at bevæge sig fremad.

Både Fogh, Jelved og Uffe Ellemann Jensen omtalte EU som noget man ikke skulle pålægge befolkningen, at tage stilling til, før de var modne til det - Som om EU modstand var en barnagtighed, man kunne vokse sig fra og EU tilhængeri var noget man måtte modnes til.

Med den tankegang, har man afgørende svigtet hele det Demokratiske fundament Europa byggede på, og nu sidder man så og ryster i bukserne over hvad den danske befolkning og resten af Europas befolkninger kan finde på, for at krænge EU åget af sig.

Hvis Englænderne stemmer sig ud af EU - Eller hvis Cameron frivilligt forlader EU, fordi han ikke kan få et eneste krav igennem - Eller fordi han simpelthen siger fra over for EU som en Supranational Stat. Hvordan vil resten af EU landene så reagere?

I England har EU fundamentalismen haft et modspil, men da man fjernede den EU kritiske redaktør fra Ekstrabladet, mistede Danmark sin eneste EU kritiske røst i mange år, mens man i Engelsk presse har haft stærke og respekterede røster mod EU og flere engelske aviser bekender sig åbenlyst til EU modstanden.

I Danmark har det EU kritiske indlæg praktisk talt været ikke eksisterende i de danske dagblade og den danske presse indtil Kun Morten Messerschmidt fik fast  klumme og spalteplads i JP - Og en mulighed for at være i dialog med Dan Jørgensen i et kontinuerligt program på 24/7. Det er således kun de sidste år vi igen har oplevet veldokumenteret og saglig EU kritik. Dagligt, i en Dansk Avis.

Jeg oplever EU projektet, som et forløjet projekt fra første færd. Man benægtede at EF nogensinde ville udvikle sig til EU. Man benægtede planerne om Euroen og hele det supranationale projekt, og så gennemførte man det alligevel, ad bagvejen, som et ultimatum til befolkningen.

Man har tilladt sig at påstå, at en folkeafstemning om EU, ville gøre det muligt for folk at stemme til deres egen bagdel, fordi de ikke vil være informeret eller oplyste nok til at kunne stemme for det, der er til deres eget bedste. Og derfor har man som folketingspolitiker, påtaget sig ansvaret for at stemme rigtigt i EU spørgsmål, på befolkningens vejne. (Sagt af Margrethe Vestager)

Frækheden fra EU tilhængerne har været fuldkommen uanstændig og en måbende befolkning har så, i første omgang, modstræbende og afmægtigt  accepteret at modstanden ikke var stærk nok til at bremse EU, men det har altid været indtil videre og nu vejrer man selvfølgelig morgen luft.

Camerons kritik af EU, og Englands modvillighed i forhold til at underlægge sig Merkels EU, findes i hele Europa og de EU fundamentalistiske politikere er bange. Bange for hvad det skal udvikle sig til i de andre EU lande. Hvis England går ud af EU.

EU burde være et tag selv bord, blandet frie Demokratiske lande der sammen i større eller mindre grupper samarbejdede om det de kunne finde ud af, i stedet for det forbandede monstrum EU er blevet til. Og som både dræner EU landene for penge og bestemmer over den økonomiske politik i hvert eneste land, på en måde der er kvælende for enhver form for vækst, og det er det især fordi landene er så forskellige.

Homogeniseringen har ikke gjort alle rigere, den har gjort alle fattigere. At man i tilhængernes rækker, ikke tænker stringent, når man er så bange for befolkningen, det er simpelthen absurd, men danske EU tilhængere politikere kommer før eller senere til at stå til regnskab for at de har støttet hinanden i at trække danskerne ind i EU,  og de burde sætte sig ned nu og diskuteret hvad det egentlig er Cameron siger fra over for - Og om det kunne tænkes at være klogt at følge Cameron i stedet for at dæmonisere ham.

Man råbte sig næsten skæv over at Fogh ikke ville mødes med en flok Islamister under Muhammedkrisen, men at den Danske Statsminister og ledende politikere for andre partier, har nægtet at møde Cameron i en dialog om ikke Euro landenes rolle i et EU hvor Eurolandene får mere magt- Det har ingen,  hævet så meget som et øjenbryn over. Pressen og oppositionen kritiserer ikke EU fundamentalistiske holdninger.

Pressen har heller ikke stillet spørgsmålstegn ved at man gang på gang har læst Grundloven som Fanden læser biblen – Man har accepteret at  massiv suverænitetsafgivelse til EU, ikke kunne kaldes suverænitets afgivelse, for at undgå folkeafstemninger, og for at imødekomme EU’s behov for fælles fodslag.

Når V og S er enige om at Cameron kommer med farlige EU-tanker, så er det både tragisk og lattervækkende. Og det er ikke mindst en påmindelse om at både S, V og alle de andre EU fundamentalistiske partier, alt for længe har forsøgt at kvæle debatten om EU - Samt at de ikke aner deres levende råd.

At pressen fra Berlingske Tidende, over Politiken og til Information, belyser situationen med Cameron som Farlig, dristig, dumdristig og urimelig, fortæller hvor langt vi er fra den demokratiske debat om EU. Og at danske politikere fortsætter med at benytte sig af skræmmebilleder mod alt og alle der ikke er for EU.

At vores stakkels velrenommerede krone skulle skiftes ud med Euroen og knyttes til Euroen har der aldrig været nogen gode grunde til. Den flydende krone og den svenske økonomi har klaret sig bedre end den danske, og Norges krone har aldrig nogen sinde været så stærk som den er nu.

Jelved og Lykketoft, forsøgte at skræmme livet af os, inden Euroafstemningen.  Men deres usaglige skræmmekampagne og påstande om hvad der ville ske os, hvis vi stemte nej, viste sig ikke at holde vand, det erkender alle idag.

At pressen og nu også Information, næsten kun benytter sig af Jubel Europæeren Marlene Wind, ”Eksperten”, til at belyse alt hvad der har med EU at gøre, viser hvor langt pressen er ude på det politiske EU overdrev. I England indkalder man et panel af EU tilhængere og EU modstandere og lader folk bestemme selv, hvem de mener har ret. Det plejer at være debatten i et Demokrati.

http://www.information.dk/telegram/448842

Kun JP har holdt fanen højt og lufter både VKSSFR's EU fundamentalistisk skræmte udbrud og de EU kritiske holdninger med Morten Messerschmidt som den højt kompetente EU kritiker, der rent faktisk ved hvad han taler om, og som tilfældigvis også er i gruppe med Nigel Farage og UKIP, der har en kollosssal fremgang som parti i England, netop på grund af sin EU kritik og sit ønske om at forlade EU.

http://jyllands-posten.dk/international/europa/article5114892.ece#poll5114555

http://blogs.jp.dk/messerschmidt/2013/01/24/london-calling-men-hvor-er-det-borgerlige-danmark/

http://blogs.jp.dk/messerschmidt/2012/09/30/dag-27-eu-gjorde-den-r%C3%B8de-baron-og-hans-baronesse-til-mangemillion%C3%A6rer/

Cameron varsler Europas forår, og en mulighed for at smide det Supranationale overherredømme der har tjent os dårligt og kostet os kassen. Og der er på tide.

EU modstanderne har græmmet sig over den tiltagende EU fascisme og det aftagende Demokrati over hele Europa. 2013 virker til at blive et godt år for EU modstanden og forhåbentlig starten på enden for EU.

Kilde: