USA mindre populær i det meste af verden end ved Obamas tiltrædelse

I skarp modsætning til retorikken under hans præsidentkampagne og tiltrædelse, så har præsident Barack Hussein Obama gjort USA mere upopulær i stor...

_slettet_bruger_1212 Ikke angivet,

06/02/2013

I skarp modsætning til retorikken under hans præsidentkampagne og tiltrædelse, så har præsident Barack Hussein Obama gjort USA mere upopulær i store dele af verden.

Faktisk er det lykkedes Obama at gøre USA mindre populær iblandt de muslimske lande, på trods af Kairo talen og al den tilhørende retorik om at forny og forbedre relationenerne imellem USA og den islamiske verden, så er USA i dag mindre vellidt. Måske skyldes den dalende popularitet at Obama endnu ikke har set det problem i Mellemøsten, som ikke kan løses med et målrettet snigmord eller 312?

Selv i nabolandet Mexico daler amerikansk popularitet, men det har jo helt sikkert ikke noget at gøre med de cirka 2.000 våben, som FBI, ATF og det amerikanske justitsministerium lod organiserede kriminelle "smugle" ind i Mexico under "Operation Fast & Furious". Våben som er blevet brugt ved mindst 200 mord i Mexico og som USA til dato ikke har startet på retsforfølgelsen af nogle for - Den primære årsag er at Obama og justitsminister Eric Holder tilbageholder væsentlige beviser fra kongressens undersøgelse af skandalen. Et faktum som fik kongressen til at dømme Eric Holder i "foragt for kongressen".

Omvendt, så er USA i dag mere populær i demokraturet Rusland, men det skyldes nok præsidentens "fleksible holdning" til missilskjoldet, som skulle beskytte Østeuropa...

Se fx. også Ask the Expert: Larry Diamond, Senior Fellow ved Hoover Institution, Stanford, som ca. 30 minutter inde i samtalen omtaler Obama administrationens fejltagelser i deres Mellemøstlige politik.

Ok, for tredje gang prøver jeg at placere denne artikel i "Udland", nå det kan man åbenbart ikke...