USA er åbnet for danske og EU borgere igen som forventet

Sponsoreret indhold

We Digitize,

22. november 2021

Så skete det endelig. Hvis du er en af de mennesker, som længe har ventet på at få lov at rejse til USA igen, så er dette en realitet igen. Det har været længe ventet, og måske har du været en af de uheldige som måske har måtte udskyde eller aflyse en tidligere tur i løbet af de seneste år. Men nu byder muligheden sig altså igen, og du kan atter rejse til det storslåede land. Der er selvfølgelig nogle ting, som du skal være opmærksom på når du rejser til USA, hvilket du vil få forklaret nærmere her i artiklen.

 

Selvom landet er åbent, er der stadig nogle ting du skal være opmærksom på

Når man skal ud at rejse, skal man altid selv være opmærksom på de gældende visum- og indrejseregler. Der er nogle regler, som gør sig gældende for USA og rejse dertil. Man skal have en rejsegodkendelse for at rejse til landet. Dette kaldes for ESTA. ESTA, er en elektronisk rejsegodkendelse, som er lovpligtig for alle visumfrie rejsende, hvilket altså vil sige danske statsborgere blandt andet. Det er simpelthen nødvendigt at få lavet et ESTA USA før afrejse.

 

At rejse på nuværende tidspunkt

Det er en anden tid at rejse i. Tingene har og kan ændres med meget kort varsel. Det er altså på eget ansvar, at man vælger at rejse på nuværende tidspunkt. Det betyder blandt andet, at man bør være opmærksom på hvad der sker på den eller de destinationer man skal rejse til. Det er endvidere enormt vigtigt at holde øje med rejsevejledningerne, som Udenrigsministeriet opdaterer. Man skal være forberedt på, at ændringer kan ske når man rejser i disse tider. Også til USA.

Husk den sunde fornuft

I disse tider, skal man være opmærksom på de regler og restriktioner som gør sig gældende for destinationen man rejser til. Derudover, skal man selvfølgelig også bruge sin sunde fornuft når man færdes på fremmed territorie. Det er ikke kun den nuværende situation, som er den eneste fare. Der findes stadig andre ting, man skal passe på når man er ude at rejse.

Rejseforsikring

Det kan ikke siges nok gange. Det er bare vigtigt at rejse med en rejseforsikring, når man er ude i den store verden. Hvis du ikke allerede har en på forhånd, så bør du anskaffe dig en inden afrejse. Har du allerede en rejseforsikring, bør du sikre dig, at den også dækker i USA. Det er nemlig yderst vigtigt, at rejseforsikringen også dækker i USA også. Så det skal man lige være opmærksom på. Rejseforsikringer, kan være en stor tryghed under rejsen, både i forhold til sygdom og tilskadekomst og meget mere. Du bør måske også overveje om en afbestillingsforsikring er relevant for dig. Den dækker inden afrejse, hvis du er nødt til at afbestille rejsen, fordi du måske er blevet syg. Husk dog, at der også er betingelser som gør sig gældende ved en afbestillingsforsikring, og man altså ikke kan afbestille af hvilken som helst grund. Hvis man har brugt mange penge på rejsen, så kan de altså gå tabt hvis man bliver syg inden afrejse og ikke har en afbestillingsforsikring. En afbestillingsforsikring, skal bestilles sammen med rejsen.

 

Hvor skal du rejse hen i USA?

Nu har du fået en masse praktiske råd til rejsen. Selvom, det måske kan være lidt tungt læsestof, så er det enormt vigtigt i forhold til rejsen. Nu kommer det lidt sjovere så. Hvor skal rejsen gå til i USA? Hvilke destinationer der er relevante, kommer også helt an på, hvad du gerne vil se og opleve, samt hvornår du gerne vil rejse på året.

 

Hurtige tips til vinterrejsen til USA

Der er også mange fordele ved at rejse på denne tid af året. Måske, har du en drøm om at opleve selveste New York City, omkring juletid. Og det er skam helt forståeligt. Som vinterdestination og op til jul, hvor byen emmer af den søde tid, er det nemlig helt magisk at være der. I NYC, kan du både stå på skøjter, og opleve alt det fantastiske ved byen og juletiden. Måske, har du altid drømt om rejse til Washington DC, hvilket også kunne være oplagt på denne tid.

Vil du rejse til USA til sommer?

Om sommeren, er der højsæson. På denne tide af året er der masser af mulighed, for at rejse rundt i landet mens temperaturene typisk er mere milde og varme. Du kan eventuelt leje en campervan og køre igennem nogle af staterne, for at få en rigtigt autentisk oplevelse. Husk dog, at det kan være nødvendigt at booke nogle ting på forhånd, da det jo er højsæson. Er du i tvivl om, hvordan du gerne vil sammensætte rejsen, kan du med fordel få hjælp af et rejsebureau. Der sidder mange kompetente og erfarne rejsekonsulenter med speciale i netop USA.