Universitetsbyen med de hurtigste studerende

Studerer du på Aalborg Universitet, bliver du hurtigere færdig end alle andre

Per T,

09/01/2013

Studerer du på Aalborg Universitet, bliver du hurtigere færdig end alle andre.

Her er den gennemsnitlige studietid på de lange videregående uddannelser nemlig fem år, mens den på landets øvrige universiteter er markant højere.

Bundproppen i forhold til at få studerende igennem er Københavns Universitet (KU), der har en gennemsnitlig studietid på 6,6 år. KU bliver skarpt forfulgt af Roskilde Universitet med 6,5 år. Det fremgår af nye tal, metroXpress har fået fra Uddannelsesministeriet.

Kunne den markant hurtigere gennemførselstid i Aalborg også skyldes at en stor del af de studernede er ingeniørstuderede....dvs mænd? Og måske ligefrem jordnære?

I Aalborg råder de deres studerende til at lave specialer og andre store opgaver i samarbejde med offentlige og private virksomheder. På Københavns Universitet har du en meget mere teoretisk tilgang

Det er dog ikke noget man sådan lige ændrer på KU f eks:

Københavns Universitet vil dog ikke sådan lige uden videre adoptere den nordjyske model, forklarer vicedirektør Hanne Harmsen.

- KU skal ændre en kultur, som er opbygget over 100 år, hvor nogle af de nyere universiteter har kunnet gribe det anderledes an, siger hun til metroXpress.

..så sov i blot videre KU. Så kan Aalborg blive færdige imens og komme ud og tjene nogle skattekroner ind til jeres kandidater når de engang bliver færdige.

Hilsen fra en tidligere studerende på Aalborg Universitet...der gennemførte Civilingeniørstudiet på normeret tid