Underskriftindsamling for Mærkningsordning | [Store-Broder]

Det er på tide, at vi får indført en mærkningsordning for skatter og afgifter på varer solgt i Danmark

Ikke angivet Ikke angivet,

05/12/2012

Det er på tide, at vi får indført en mærkningsordning for skatter og afgifter på varer solgt i Danmark. BT har spurgt folkene på borgen hvad de mener om en mærkningsordning: Læs artiklen her

Torsten Schack Pedersen (V), Dennis Flydtkjær (DF), Brian Mikkelsen (KF), Ole Birk Olesen (LA), Thomas Jensen (S) og Jesper Petersen (SF) synes alle, at det er en mere eller mindre god ide med åbenhed om skatter og afgifter i forbindelse med købet af en vare.

Brian Mikkelsen (KF) går så langt som at opfordre til en folkebevægelse mod de mange skatter og afgifter.

Nadeem Farooq (RV) frygter en bureaukratisk proces omkring ordningen og Frank Aaen (Ø) mener, at det vil underminere finansieringen af velfærdsstaten, hvis de skjulte skatter blotlægges.

Man kan forestille sig to forskellige mærkningsordninger, som evt. kan kombineres.

Løsning 1: På en vare viser mærkningsordningen prisen eksklusiv skatter, afgifter og offentlige tilskud. En let overskuelig visuel indikator viser hvor stor en andel af prisen som er offentlige tilskud eller skatter og afgifter, det er denne ordning Store Broder har arbejdet mest med da den giver informationen inden købet, se lidt om den her i bedste USSR grafik.

Løsning 2: På kassebonnen vises samtlige skatter og afgifter, samt offentlige tilskud.

Nu laver vi en underskriftindsamling så vi kan vise, at vi mener det. Det var ikke tanken, at mærkningsordningen skulle indføres ved lov så politikerne havde mere, at slå virksomhedsejerne oven i hovedet med. Det var meningen, at virksomhederne selv skulle overtage ideen og sætte fokus på de skadelige skatter og afgifter, som rammer dem. Nu må vi vise supermarkedskæderne, at vi mener, at vi har ret til at se hvad vi betaler til staten når vi handler hos dem.

Du kan deltage på 2 måder:

Klik ind her og deltag:
http://onlineunderskrift.dk/index.php/petitions/view/maerkningsordning-for-skatter-og-afgifter-pa-varer

Eller

Send en e-mail til [email protected] med dit navn og adresse, så vil jeg kontakte de forskellige kæder og vise hvor mange forbrugere, som kræver åbenhed om hvad man betaler for, når man handler i butikkerne.

Dine oplysninger vil kun blive brugt til at dokumentere din opbakning til en mærkningsordning for skatter og afgifter.

Der må jo også være en markedsføringsfordel i at være first-mover - jeg håber, at nogen bider på, ellers må vi se om vi vil forsætte arbejdet gennem lovgivning.

Hilsen

Jakob Coff