Ukraine: Mordet på en russisk journalist var russisk propaganda

Den russiske journalist Margarita Walenko skulle være blevet myrdet i Kiev melder Pravda

Ikke angivet Ikke angivet,

16/07/2015

Den russiske journalist Margarita Walenko skulle være blevet myrdet i Kiev melder Pravda.ru. Walenko skulle angiveligt arbejde for RT. Problemet er bare, at ukrainsk politi ikke kender til noget lig. Walenkos påståede arbejdsgiver RT kendte ikke til en ansat ved navnet Walenko.

Formålet med at skabe en fiktiv person og et fiktivt drab, er at fastholde den russiske befolknings negative indstilling over for styret i Ukraine. Russere som bliver slået ihjel af "facisterne", hvad mere kan retfærdiggøre en annektion af Krim og en fortsat våben og troppe levering til Østukraine.

Siden begyndelsen af juli verserer rygter på pro-kreml internetsider, at den amerikanske senator Dick Durbin per dekret beordrer den ukainske ministerpræsident  til at indsætte ministre som Durbin finder rigtige. En brevveksling udgivet på russiske medier mellem Durbin og den ukrainske minsiterpræsident skulle undersøtte Ruslands propaganda, men man dummede sig ved at bruge en forkert titel til Durbin. En åbenlys forfalskning, som har til formål at fastholde det russiske folks tro på at Maidan-revolutionen var et amerikansk kup.

Nu er den almene russer undskyldt. De fleste medier er under Kreml kontrol. Rusland er ifølge uafhængige undersøgelser et af de lande, hvor pressefriheden har det værst. Får man kun serveret propaganda, så ender man med at æde den råt. Hvad værre er, er de vesteuropæer der i blinde ikke kan se igennem de russiske løgne og propaganda.