Udlændinge misbruger skattesystemet

Udlændinge, der arbejder i Danmark og er begrænset skattepligtige, omgår de danske skatteregler i stor stil

Slettet Bruger,

23/09/2009

Udlændinge, der arbejder i Danmark og er begrænset skattepligtige, omgår de danske skatteregler i stor stil. Det skriver en række medarbejdere i Skat i et anonymt brev til Børsen.

Skat har stort set ingen mulighed for at kontrollere udlændinge, der arbejder i Danmark, og det benytter især østeuropæiske arbejdere til at omgå regler. Det skriver en række Skat-medarbejdere i et otte sider langt brev til Børsen, fremgår det af borsen.dk.

I brevet fremgår det, at en polsk håndværker udover at få 12.000 kroner i børnepenge for hvert af sine børn, selv om de bor i Polen, kan overføre personfradrag fra hustruen, selv om hun får fradrag i Polen, og få fradrag for rejseudgifter og kørsel, der er nærmest umulig at kontrollere. Og restskat fører ofte til flugt, uden at Skat har mulighed for at inddrive skatten.

"Hvis ikke betaling sker frivilligt, kan vi anmode vores samarbejdspartnere i de udenlandske myndigheder om at opkræve pengene. Men det er meget besværligt, hvis det eksempelvis er i Polen, mens vi har rigtig gode erfaringer med vores samarbejde med Sverige," siger Over Fournais, der er viceskattedirektør i Skat Udland til borsen.dk.

I alt arbejder op imod 50.000 udlændinge i Danmark og er dermed såkaldt begrænset skattepligtige og svære at kontrollere.

[email protected]

Kilde: