Udkantsdanmark problembarn eller mulighed.

Denne udvikling er skræmmende for de mennesker der bor i "yderområder" - men betyder det noget for resten af Danmark? Vestjyder og andre udkants...

Daasbjerg Ikke angivet,

09/11/2010

Denne udvikling er skræmmende for de mennesker der bor i "yderområder" - men betyder det noget for resten af Danmark?

Vestjyder og andre udkantsbefolkninger, skal ikke ses, som regionale bistandsklienter. De skal ses som et uudnyttet potientiale af billig - forholdsvis lavtuddannet - arbejdskraft.

Grunden til at folk flytter fra de yderst liggende egne er som jeg ser det simpel - der er ikke noget arbejde.

Vestjylland er den region i DK, hvor %-vis flest ansatte er direkte eller indirekte beskæftiget med industrien. Derfor rammer det ekstremt hårdt, når vi bliver ramt af en afindustrialiseringsbølge, som den der har ramt os de sidste 3-4 år, og tager til med alarmerende styrke.

Hvad kan vi gøre? Skal vi overhovedet gøre noget? Er det bedre at lade yderområderne afbefolke, og lade dem der kan leve af landbrug og turisme blive der? Der er garanteret en masse andre spørgsmål, men jeg hører meget gerne input. 

Ydermere - tror I der er vælgerpotientale for LA hos "bange" LO'ere HK'ere som frygter at deres job forsvinder og deres landsdel kun bliver for landmænd, turister og socialt udsatte? 

. Hvis LA's budskab vel at mærke bliver præsenteret rigtigt. - jeg mener at LA's erhvervs/skattepolitik, er den eneste rigtige vej for at trække arbejdspladser tilbage til Vestjylland (og andre yderområder)

Kilde: