Udansk Folkeparti slår til igen

"Jeg er overbevist om, at mine politiske kolleger har den opfattelse, at man skal inddrage borgerne i sådan en væsentlig beslutning

Ole Birk Olesen,

30/10/2009

"Jeg er overbevist om, at mine politiske kolleger har den opfattelse, at man skal inddrage borgerne i sådan en væsentlig beslutning."

Sådan sagde Dansk Folkepartis næstformand og medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Carl Christian Ebbesen, torsdag eftermiddag før aftenens møde i Borgerrepræsentationen. På dagsordenen stod bl.a. et forslag fra netop Ebbesen om at afholde folkeafstemning for eller imod en lokalplan, der tillader byggeri af en moske i Københavns nordvestkvarter.

Ifølge Dansk Folkeparti er det ubegrænsede demokrati, det demokrati hvor alt er til afstemning, altså det rigtige demokrati. Lad os tage ham på ordet og tænke på andre spørgsmål, som man kunne sætte til afstemning:
Skal Pia Kjærsgaard have lov til at gå rundt på Nørrebro? Så væsentlig en beslutning skal man vel inddrage borgerne på Nørrebro i. Vi udskriver en folkeafstemning i bydelen.

Skal Dansk Folkeparti have lov til at hænge valgplakater op i en radius på to kilometer fra Vollsmose? Så væsentlig en beslutning må borgerne i Vollsmose inddrages i. Folkeafstemning nu.

Skal Tingbjerg have en homoseksuel præst? Så væsentlig en beslutning må borgerne i Tingbjerg naturligvis inddrages i. En folkeafstemning må afholdes.
Nej? Er der noget galt? Siger du, at friheden til at bevæge sig rundt, friheden til at ytre sin mening under en valgkamp og friheden til at vælge religion og seksualitet ikke er spørgsmål, som man stemmer om i et liberalt demokrati, hvor også flertallets magt holdes i skak af en forfatning, der beskytter individets grundlæggende frihedsrettigheder?

Så er vi enige. Og så skal muslimer naturligvis også have lov til at bygge en moske at dyrke deres religion i. Vi lever i et liberalt demokrati, ikke et flertalsdiktatur. Det må også Udansk Folkeparti forstå.

Kilde: