Tysker lancerer glødepærefidus: Importer dem som varmeapparater

En tysk maskiningeniør vil ikke finde sig i udfasning af glødepærer og har udnyttet et hul i EU-lovgivningen, der gør det muligt at importere pærer...

Jesper Ørsted,

19/10/2010

En tysk maskiningeniør vil ikke finde sig i udfasning af glødepærer og har udnyttet et hul i EU-lovgivningen, der gør det muligt at importere pærerne som varmeapparater og sælge dem som "heatballs".En maskiningeniør fra Tyskland blev så træt af glødelampens udfasning, at han gik på jagt efter huller i EU-lovgivningen, som allerede har fået ryddet glødepærer over 60 watt fra markedet.
Og han fandt et hul, han kunne brygge en fidus på.
Eftersom glødepærer netop er temmelig ineffektive og kun bruger 5 procent af energien på at producere lys og brænder resten af som varme, fandt han ud af, at det var helt lovligt at sælge pærerne som varmelegemer i stedet for som lyskilder.
Derfor har han slået sig sammen med sin svoger om at sælge 75 og 100 watts pærer med E27 og E14-fatninger, som er produceret i Kina, og som han importerer som ’små varmeapparater’ med navnet Heatballs, skriver Yahoo News.


Oprør mod udemokratisk lovgivning

Siegfried Rotthaeuser, som ingeniøren hedder, har oprettet en hjemmeside – heatball.de – hvor han beskriver sine pærer som ’performance kunst’ og som en modstand mod en lovgivning, som han mener, er gennemført uden brug af demokratiske og parlamentariske processer. Desuden kalder han Heatballen ’den bedste opfindelse siden glødepæren’.