Tyrkiet topper listen over menneskerettigheds krænkere

Tyrkiet, som alle muslimske nationer, benægter sine problemer

Henrik Gøtke,

09/02/2010

Tyrkiet, som alle muslimske nationer, benægter sine problemer. Muslimske nationer gør aldrig noget forkert. Vesten og jøderne er årsagen til alle verdens problemer. Tyrkiet er ikke er frit land. Det opfattes dog, grundet den store løgn som Vesten i årevis har fortalt sig, selvsom sådan. "Tyrkiet er anderledes end andre muslimske nationer. Det er et demokrati, sekulært og af vestligt udseende. Tyrkiet har trods alt forbindelse til Israel, og er medlem af NATO". Tyrkiet har opført sig slemt i de seneste år, og Vesten har tilladt det, for at holde fast på en vigtig forbindelse. Den syge ironi er, at Erdogan overfor palæstinenserne har portrætteret sig selv og Tyrkiet som menneskerettighedernes mestre, der er hans jihad allierede. Han har velvilligt skrottet Tyrkiet´s strategiske forbindelse med Israel, for at fremme sin anseelse i den muslimske verden, mens han ignorerer de meget alvorlige menneskerettigheds problemer i Tyrkiet.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har sagt, at den afsagde 2.395 domme i 2009, en stigning på 27 procent i forhold til året før, med Tyrkiet og Rusland som de største forbrydere.

Dommere afsagde 341 domme mod Tyrkiet, mere end 200 af dem vedrørende Tyrkiet´s nationale domstole, og 30 som følge af klager over umenneskelig eller nedværdigende behandling.

Rusland kom på andenpladsen med 210 rettighedsforbrydelser, inklusive tre for tortur og 84 for umenneskelig behandling - mestendels fra det krigshærgede Tjetjenien. Rusland er også langt den største kilde til klager med 28 procent. Udenrigsministeriet i Moskva siger, at meget af dette relaterer til betingelser i fængsler, og misbrug begået af regeringsstyrker i Tjetjenien.

Det russiske parlament har lige stemt for ratificeringen af en nøgle protokol, der tillader tilpasning til Strasbourg domstolen.

Protokollen blev blokkeret af Moskva lovgivere i 2006 grundet klager over, at domstolen var anti russisk.

Europa´s øverste menneskerettighedsdomstol kæmper med at få greb om en tiltagende arbejdsbyrde, der steg med næsten en fjerdedel sidste år. Antallet af løbende sager ved Strasbourg tribunalet steg med 23 procent til 119.300, siger domstolen i sin årlige rapport.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der sidste år fejrede sin 50 års dag, kan appelleres til af 818 millioner mennesker i det 47 landes Europa råd, hvis de føler, at deres nationale domstole har fejlet.

Kilde: