Tyrkere i Tysklands holdninger

Det tyske meningsforsknings institut Liljeberg Research International har foretaget en undersøgelse af tysk tyrkeres holdninger

Ikke angivet Ikke angivet,

22/11/2009

Det tyske meningsforsknings institut Liljeberg Research International har foretaget en undersøgelse af tysk tyrkeres holdninger. 
I følge undersøgelsen føler 45% af tyrkerne sig ikke ønsket i Tyskland. 82% er af den opfattelse at 
det tyske samfund skal tage mere hensyn til tyrkiske indvandreres traditioner. Og over 40% ønsker at flytte tilbage til Tyrkiet, omend få har konkrete planer herom.
Undersøgelsen viste også at mere traditionelle holdninger står mindst lige så stærk hos yngre tyrkere som hos ældre, hvilket nok peger på at integrationen ikke kommer til at blive lettere i næste generation. 
Undersøgelsen peger heller ikke overraskende på at den tyrkiske befolkningsgruppe er mere familieorienteret end tyskere. Ligesom også et stort flertal tager afstand fra at man bor sammen uden at være gift.
Undersøgelsen viser også at et stort flertal af tyrkerne ønsker modersmåls undervisning, ligesom den plæderer for at skærpe tyskundervisningen, set i lyset af tysk tyrkernes ualmindelig dårlige skoleresulater ( dvs. antallet af tyrkere der ikke kan tysk efter de forlader skolen, er stort set som i Danmark); men det afviser ifølge Spiegel den tidligere ansvarlige for udlændingespørgsmål i Berlin John 'problemet er ikke, at der kun tales modersmål i hjemmet, problemet er at man taler for lidt sammen'. 
Hvad tillid til andre mennesker bekræfter undersøgelsen også hvad der er velkendt. 87% af tyrkerne fra Tyrkiet har problemer med tillid til andre, 81% af tysk tyrkerne, hvor tallet for tyskere er  58%. 

Kilder : 
http://www.chaos-radio.net/?id=news&nid=1530
http://www.tagesspiegel.de/politik/deutschland/Integration;art122,2954219
http://www.liljeberg.net/ge/index.php
Kilde: