Tyren, bjørnen og banken

I dag fik vi, der studerer på Handelshøjskolen i Århus (ASB), visit af Lars Seier Christensen, som kom forbi i anledning af udgivelsen af Tyren, bj...

Michael Andersen,

11/11/2009

I dag fik vi, der studerer på Handelshøjskolen i Århus (ASB), visit af Lars Seier Christensen, som kom forbi i anledning af udgivelsen af Tyren, bjørnen og banken, en bog af Hanne Sindbæk (som også var tilstede) om Lars Seier, Kim Fournais og Saxo Bank.

Gennem lidt snakken frem og tilbage mellem forfatteren og Lars Seier, kom vi på halvanden time gennem en lille brøkdel af Lars Seier og Saxo Banks liv (Kim Fournais kunne desværre ikke være der, havde ellers været interessant med begge herrerne). Jeg må indrømme, at da jeg første gang så Lars Seier, tænkte jeg absolut ikke: "Ham der - han har ejet og drevet en bar på Costa del Sol", men man lærer jo noget nyt hver dag.

Mht. bogen, så fik vi et lille hæfte med, med uddrag fra bogen, som en slags teaser; og mens jeg slet ikke er i tvivl om, at Gads Forlag har udvalgt nogle af de mere interessante dele for at stille bogen i bedst muligt lys, så virker det generelt som en velskrevet og interessant bog. Dog virker der til at være lige lovlig meget "spændingsroman" over biografien ind imellem, når det forsøges levende at beskrive deres tanker og motivationer i forskellige situationer. Forfatteren virkede - ærlig talt - også som den typiske, danske journalist, der helst ikke skal alt for langt under overfladen (hun blev ved med at snakke om "magt", om hvordan de var helt på røven efter Midas-sagen, og spurgte: "Hvordan bliver man milliardær" et par gange for meget), men det skal jeg ikke gøre mig til endelig dommer over efter halvanden times foredrag.

Det var dejligt forfriskende, at når der kom spørgsmål om politik/samfund og Danmarks fremtid, så forklarede Lars Seier uden omsvøb, hvad han tror på, og hvad der var nødvendigt at sige (eks. med hensyn til skattetrykket og hjerneflugt). Politikerne kunne lære noget, hvis de bare gad.

Bogen står pt. i kr. 255 på saxo.com. Om ikke andet er den jo værd at overveje som julegave.

PS: Lars Seier nævnte også, at Saxo Bank stadig har en del eksemplarer af ... Og verden skælvede (Atlas Shrugged) liggende, og at man skulle være velkommen til at kontakte dem om at få tilsendt en bog. Om det var for sjov eller seriøst er jo ikke til at vide, men det koster trods alt intet at sende dem en mail. [Red.] Til gengæld kan jeg personligt ikke få [email protected] til at virke; den bliver ved med at returnere mailen, fordi den tilsyneladende ryger i deres spamfilter. Æv.

Kilde: