Tv2news: Propaganda solgt som valgudsendelse

Her til aften så jeg Tv2news

Ikke angivet Ikke angivet,

24. november 2015

Her til aften så jeg Tv2news. TV2news havde inviteret 2 damer ind i studiet som især skulle tage stilling til Messerschmidts udtalelser om at Danmark fortsat kan være del af Europol ved et nej.

Når man benytter sig af ekseperter, så bør disse eksperter være uafhængig af politiske interesser eller som minimum burde "eksperterne" repræsentere forskellige synspunkter.

TV2news havde dog valgt at invitere Catahrina Sørensen, forskningschef for Tænketanken Europa. En tænketank der ikke kender ordet "nej" når det kommer til EU. Jubeleuropæer er nærmest en underdrivelse.

Modparten blev så "solgt" som professor & centerleder, Center for Europæisk Politik, Københavns Universitet, Marlene Wind. Man kunne også havde skrevet medlem af Tænketank Europas advisory board.

Altså 2 personer fra en interesseorganisation som nærmest ikke kan få nok af EU, skulle tage stilling til Messerschmidts analyse.

Marlene Wind konkluderede at man ikke ved hvad man får hvis man stememr nej, kun hvis man stememr ja ved man hvad man får.  Wind har åbenbart en evne til at se ud i fremtiden, siden hun kan udtale sig om EUs retspolitik i fremtiden.

Det her er et af de mest åbenlyse og klamme udsendelser jeg hidtil har set på dansk Tv, da det fuldstændig bryder med forestillingen om brug af "eksperter".

At ekserter selvfølgelig aldrig er helt neutrale er de fleste nok enige om. Men at invitere 2 fra samme tænketank og putte en anden kasket på wind, tenderer til propaganda.

Samtalen blev som forventet uden bid, da de 2 damer selvfølgelig var fuldkommen enig i de spørgsmål en tam studievært stillede.

Wind har tidligere været udsat for kraftig kritik, da hun under et indslag for nogle år siden ret bramfrit konkluderede at grænsekontrol taler til den laveste fællesnævner.

At Marlene Wind ikke er neutral var derefter åbenlyst for enhver. Alligevel bruger DR og TV2 hende ofte.