Trylle, trylle, trylle - flere jobs til Johanne

Enhedslistens Johanne Schmidt Nielsen forsøger at pådutte, at hendes politiske modstandere stadig befinder sig i barndommens naive lege, når hun sa...

Ikke angivet Ikke angivet,

01. maj 2012

Enhedslistens Johanne Schmidt Nielsen forsøger at pådutte, at hendes politiske modstandere stadig befinder sig i barndommens naive lege, når hun sammen med Hardy Hansen vil have et opgør med ret og pligt princippet (så mennesker ikke længere skal føle sig forpligtet til at yde).

Den små Johanne mener nemlig ikke, at man bare sådan kan "trylle, trylle, trylle" arbejdspladser frem, som ikke er der. Af alle politikere er Johanne måske Tingets allermest naive, og så er det selvfølgelig et godt trick at prøve at få andre til at se dumme og naive ud for derved at flytte fokus fra sig selv.

Men Johanne - magi er slet ikke trylleri, det er illusioner. Og Johanne kan slet ikke se magien, for bare fordi hun ikke kan få øje på jobsene, betyder det ikke, at de ikke er der.

Johanne, der er masser og masser af jobs at få, som taxichauffører, rengøringspersonale, butikspersonale og i restaurationssektoren. Og så er der al svineriet på gader og stræder, som godt kunne trænge til at blive ryddet op. Problemet er, at mange mennesker foretrækker det komfortable liv, hvor man for stort set samme indtægt kan leve uden et job, som man kan med et job. Det er helt menneskeligt - når man ikke har skam i livet - at vælge at tage imod penge uden at gøre noget for dem frem for at arbejde for dem.

Der er masser af ledige jobs, både til den høje, danske timeløn, og så er der masser af job, som ikke kan bære det niveau, som timelønnen i Danmark har, og som er helt ekstraordinært i forhold til resten af verden - helt overvejende pga. et grotesk højt skattetryk.

Er Johanne i sandhed solidarisk med de svageste, som virkelig ikke kan få et job pga. deres manglende jobduelighed, skulle Johanne i stedet sørge for, at de kunne komme på arbejdsmarkedet til den pris, de er værd og ikke til en alt for høj pris. Det er derfor, at visse mennesker aldrig får et job, - fordi deres arbejdskraft ikke er minimumslønnen værd. Så en stædig fastholdelse af et for højt lønniveau er venstrefløjens og fagbevægelsens bidrag til at holde de svageste ude af arbejdsmarkedet.

Der er job til alle - men ikke til enhver pris.