Trump undersiger NATO

Obama satte i sin tid nogle gevaldige spørgsmål ved amerikansk udenrigspolitik

Ikke angivet Ikke angivet,

23/03/2016

Obama satte i sin tid nogle gevaldige spørgsmål ved amerikansk udenrigspolitik. Han har bare ikke formået at fører sine tanker ud i livet. Således hænger USA stadigvæk fast i Mellemøsten og Afghanistan. Obama har også formået at skabe splid i Europa ved at presse EU til sanktioner mod Rusland.

Et af Obamas principper er "no free rides", og banalt set går det ud på, at ønsker allierede amerikansk støtte, så må disse selv yde et offer, Princippet er der egentlig ikke noget i vejen med, og derfor fortsætter Trump princippet - Trump questions need for NATO, outlines noninterventionist foreign policy - The Washington Post

Men ovenvendt kan princippet også fører til, at USA bliver trukket en i konflikter, som er skabt af dets allierede. Således blev USA trukket ind i det arabiske forår af Erdogans ambitioner om et nyt osmanisk rige og USA kom til at støtte nazister på Maidan takket være Polens og Baltikums ambitioner om Intermeradium. 

Hvis Trump skal viderefører Obamas princip, så skal han virkelig vælge sine allierede med omhu, ellers bliver han snydt, præcist som Obama blev.

Kilde: