Troels Stavad

LEDER: Skatteminister Troels Lund Poulsen har nu besluttet, at han - i hvert fald i dette folketingsår - ikke vil fremsætte sit forslag om, at lade...

Ole Birk Olesen,

15/11/2010

LEDER: Skatteminister Troels Lund Poulsen har nu besluttet, at han - i hvert fald i dette folketingsår - ikke vil fremsætte sit forslag om, at lade Skat kopiere hele harddiske hos landets virksomheder uden dommerkendelser.

"Det har ikke været min hensigt, at virksomhederne skulle føle sig hensat til DDR-tiden," lyder hans begrundelse.

Det er godt, at skatteministeren bekymrer sig om andre menneskers følelser. Men bedst ville det dog være, hvis han konsulterede sine egne følelser for ret og rimelighed, før han gik i marken med idéer, der er helt åbenlyst i modstrid med liberale retsstatstanker. Hvorfor var der slet ikke en alarmklokke, der ringede hos denne mand, der har ambitioner om at blive formand for et parti, der hævdes at basere sin politik på liberale principper?

Troels Lund Poulsens nidkærhed i rollen som skatteopkræver synes i det hele taget at være en Ole Stavad værdig. Som da han for nylig til TV 2 News udtalte:

"Vi skal have de penge ind, for det er ikke acceptabelt, at vi har så mange penge ude hos den danske befolkning. De gavner bedre i statskassen."

Javel, det er en skatteministers job at sørge for, at staten får opkrævet sine tilgodehavender hos borgerne. Men det kræves ikke af ham, at han skal virke som om, han ligefrem nyder arbejdet. I hvert fald ikke i et Danmark der har verdens højeste skattetryk, og ikke når han kommer fra et parti, der gerne vil kalde sig liberalt.

Kilde: