Trist, at Jan Trøjborg ikke blev formand for Socialdemokratiet

Moralsk mod har vist altid været en mangelvare - især i politik og selv i et demokratisk system

Slettet bruger,

14/03/2010


Moralsk mod har vist altid været en mangelvare - især i politik og selv i et demokratisk system.
     Jan Trøjborg, kommende formand for KL, er MODIG og foreslår, at bemidlede ældre måske selv kan/skal betale for rengøring. 
     Horsens-borgmesterens forslag har udløst et ramaskrig - og ikke blot, som forventelig, hos S og DF. Også regeringspartierne er (næsten) forargede.

Jan Trøjborg har begået en alvorlig synd. Det er undgået hans opmærksomhed, at vi i den offentlige debat i dronningeriget opererer med særdeles veldefinerede kategorier, som ingen skal pille ved. To af disse kategorier er hhv. "de ældre" og "børnefamilier", der - per definition - er nødlidende og økonomisk trængte og derfor fredet i klasse A, når det gælder eventuelle hensigtsmæssige reguleringer af sociale ydelser.
     Undertegnede, der er fyldt 70, er "ældre" og derfor nødlidende - uan set størrelsen af min (eventuelle) sparegris. Men jeg skammer mig ikke! Vi er mange i samme båd. Dronningen, der fylder 70 næste søndag - til lykke med dagen - er også ældre og bør derfor have gratis rengøringshjælp. Den gamle djærve skibsreder ligeså,  Dyne-Larsen, den tidligere Nationalbankdirektør, tidligere udenrigsm inister Uffe E., ja, vi er faktisk et helt regimen t, der har DET til fælles, at vi er ældre og har brug for skatteyderbetalt rengøringshjælp.

     Er vi rigtig kloige i dette land?  Jeg foragter en populistisk opposition, men har heller ikke meget til overs for regeringspartier, der ikke tør sige og gøre, hvad der er nødvendigt.

    Bare en hilsen til Jan Trøjbor: Jeg håber, du tør blive ved med at turde. På længere sigt vil du blive belønnet for det._

Kilde: