Tossegodheden går amok i Helsingør

LEDER: Når en libanesisk familie i Helsingør gang på gang opfører sig egoistisk og tyraniserende i forhold til dens omgivelser, så er der sikkert f...

Ole Birk Olesen,

27/05/2010

LEDER: Når en libanesisk familie i Helsingør gang på gang opfører sig egoistisk og tyraniserende i forhold til dens omgivelser, så er der sikkert flere årsager til det, men én af grundene er utvivlsomt, at familien er sluppet afsted med det så mange gange før. Hver gang med det resultat, at familien er blevet flyttet til en ny bolig, som kommunen har skaffet, hvor det det hele så kunne begynde forfra igen.

Det store spørgsmål må derfor være, hvorfor vi her i landet har lovgivning, som giver en sådan familie ret til at få stillet en skatteyderbetalt bolig til rådighed, selvom al tidligere omsorg for familiens velbefindende er blevet modtaget med nye chikanerier af omgivelserne som eneste tak? Det må da laves om!

Der findes utvivlsomt folk, som er fuldstændig ligeglade med, hvor stor en pestilens de er for alle andre, og hvis ordentlige mennesker ikke kan sige fra over for dem ved at fryse dem ude af deres fællesskaber og nægte dem hjælp, så går det i løbet af nul komma niks ud over det civiliserede samfund, som de fleste af os helst vil bo i. At blive ved med at fodre den slags urostiftere med de materielle goder, som skabes blandt mennesker, der kan finde ud af at omgås hinanden på en fornuftig måde, er at invitere til gentagelse.

Der findes kun en løsning: Smid familien ud og lad den sejle sin egen sø. På et eller andet tidspunkt kommer medlemmerne vel så til en form for fornuft i erkendelse af, at de ikke kan leve på evig kant med alt og alle. Hvis ikke tidligere så i hvert fald når det bliver vinter. At forære familien et helt hus at boltre sig i, sådan som Helsingør Kommune gør, er en fornærmelse mod resten af kommunens borgere og et regulært svineri med deres penge.

Kilde: