Tillykke til Enhedslisten

Det er egentligt ret sjovt og faktisk helt enkelt

Søren Søltoft Holmboe,

23/11/2010

Det er egentligt ret sjovt og faktisk helt enkelt.

Politik er ikke så let at gennemskue, som det var i "gamle dage". Dengang rød blok var socialister og blå blok, var borgerlige og liberale.

Fokus på politik fra befolkningens og mediernes side, har aldrig været større, end det er i dag. Kan det have noget med kompleksiteten og det faktum at rød og blå politik i dag er blandet sammen til lilla politik at gøre?

I dag er det hele rodet sammen. I dag er der tale om nuancer i forskellen mellem Venstre, Socialdemokraterne, De konservative og SF'erne. Rød og Blå politik er blevet til lilla politik, når der grundlæggende er lagt op til skattestigninger for enten 11 eller 30 milliarder - alt efter hvem, man stemmer på. Politikken er den samme - mængden af socialisme er tilstede i større eller mindre grad.

MEN - så sker der det, at enkelte danskere får øjnene op for et par partier, der tør melde kulør. Enhedslisten er røde, og Liberal Alliance er ... Liberale.

Det er ingen skam at være erklæret socialist. Det er heller ikke nogen skam at være erklæret liberal. Men det er en skam, at kun to partier i Danmark har en profil, der er klar nok til, at de erklærede har et sted at sætte et erklæret kryds.

Villy Søvndals moderigtige neo rouge-parti er blevet uskarpt, usocialistisk og midtersøgende. At se Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti i fællesskab lefle for midtervælgerne minder mest af alt om en dårlig parmiddag, hvor den ene part bliver nødt til at grine af den andens morsomheder og bakke op i ægteskabets hellige navn.

Vælgerne bliver forvirrede i takt med, at profilen bliver mere og mere uklar.

Venstre og Konservative er ikke meget bedre. Også de har givet køb på principper, holdninger og ideologi for at tilfredsstille den store flok på midten.

Herfra skal lyde en klar opfordring: Kære V og K - hold fast i Jeres principper, skab en klar profil, vær tro mod Jeres vælgere og fjern al tvivl om, hvor I står. At køre socialdemokratisk politik som Borgerlig regering, er ikke mere troværdigt, end da et unavngivent parti, ikke ville tage stilling til, hvem man ville pege på i en dronninge runde.

Kære Enhedslisten: Tillykke med tilstrømningen af erklærede medlemmer. Vi glæder os over, at I tør stå ved Jeres politik. Den er gennemskuelig og 100 % socialistisk med alt, hvad det indebærer.

Jeg er glad for at være medlem af Liberal Alliance. Her behøver jeg ikke at bekymre mig om at skulle forholde mig til en praktisk eller teoretisk fortolkning af partiprogrammet. Jeg kan bare sige, hvad jeg mener - for det er så godt i tråd med ideologien.

Det er ret enkelt.

Kære LILLA stue. Vågn op!

Kilde: