Tillykke og velkommen skat..

Endnu en hektisk valgnat er overstået og alle rævekagerne om borgmesterposterne er slugt råt

Ole L. Olesen,

18/11/2009

Endnu en hektisk valgnat er overstået og alle rævekagerne om borgmesterposterne er slugt råt.
Jeg har løbende fulgt med i det sidste døgns lokale op og nedture, som det dygtigt er blevet refereret i de hektiske lokalradio-valgudsendelser fra det, der rettelig burde hedde DSN (Danmarks Socialdemokratiske Nyhedstjeneste).

Og nu sitter man så tilbage med en underlig tom fornemmelse i maven.
Ikke så meget fordi Rød Stue har snuppet de fleste borgmesterposter herovre, men det beskæmmende er de udmeldinger, man hører fra alle de ”nye” lokale magthavere: Vi skal have mere miljø, mere omsorg, mere velfærd, bedre klima, bedre skoler, bedre ældrepleje, bedre børnepasning og sågar også bedre forhold for de ansatte i kommunen (?!?) – og som toppen af kransekagen var der endda et par stykker af dem, der sagde det helt åbenlyst: Ja, vi skal have hævet kommuneskatten..!

I dette land har vi måske verdens højeste skattetryk, og så har vi minsandten politikere, der ønsker at øge det endnu mere. Ikke engang som en skjult dagsorden, Nææ nej, de siger det Gud-hjælpe-mig åbenlyst – og så vinder de oven i købet valget på den slags udmeldinger.

Jeg kan til nød forstå at sådan noget ville kunne ske i Hovedstadsområdet, men at gæve jyder, som ellers nok forstår at gemme tegnebogen dybt i inderlommen, af egen fri vilje stemmer for mere skat, er mig komplet ubegribeligt.
Det er jo ellers ganske fornuftige mennesker, der bor her omkring. Men det kan vel kun tolkes sådan at selv herovre er antallet af dem, der forventer milde gaver fra det offentlige efterhånden flertallet i befolkningen.
Det er godt nok skræmmende perspektiver..

Eneste lyspunkt i mørket er vel at Anders Samuelsen (LA) blev valgt ind – som den eneste i Østjylland har han plæderet for mindre kommuneskat. Nu må vi så bare håbe at de 3,7 % af borgerne i Horsens tjener penge nok til at kunne betale det fråsegilde, vi må forudse i de kommende år.

Kilde: