Thyra Frank: Giv de gamle lov til at ryge på plejehjemmene

Gamle rygere - Giv rygerne lov til at ryge på plejehjemmene

Klaus K,

23/11/2011

Gamle rygere - Giv rygerne lov til at ryge på plejehjemmene. Sådan lyder meldingen fra Liberal Alliance's Thyra Frank til de mange rygere på de danske plejehjem.

Meldingen kommer efter socialdemokraten Bjarne Laustsen har foreslået at forbyde rygning på beboernes værelser i kølvandet på en aktuel plejehjemsbrand.

Antallet af brande på plejehjem er steget med 120% siden rygeloven i 2007, fordi de gamle efter loven har været tvunget til at ryge alene på deres værelser. Rygeloven forbyder nemlig rygning i fællesrummene, hvor de gamle tidligere røg under opsyn af personalet.

I en pressemeddelelse kalder Thyra Frank, socialordfører for Liberal Alliance og tidligere leder af plejehjemmet Lotte på Frederiksberg, Bjarne Laustsens forslag for "fuldstændig absurd":

"Ingen - heller ikke ældre - er ens. Vi i Liberal Alliance går ind for forskellighed - også på plejehjemmene," siger Thyra Frank, og minder om sit eget valgsprog: 

"Vi fødes som originaler - vi skal ikke dø som kopier".

OBS - update:  Thyra Frank får nu opbakning fra sosu-assistenterne, som ikke har noget mod at udsætte sig for passiv rygning. De vil tværtimod gerne hjælpe de gamle med at ryge & holde opsyn, mens de ryger, siger Dennis Kristensen, formand for Sosu-hjælpernes organisation, FOA: 

Sosu-assistenter vil lade de ældre ryge