Thornings strategiske udskydning af folkeafstemning om EU forbehold og finansunion

En voksende dansk EU modstand i befolkningen og danskernes sure mavefornemmelse når de, med Grækenland som spejl, tænker på EUs fremtid, har måske ...

Joshua Dalgaard,

26. juni 2012

En voksende dansk EU modstand i befolkningen og danskernes sure mavefornemmelse når de, med Grækenland som spejl, tænker på EUs fremtid, har måske fået Thorning til at modificere sit udspil om fremtidens EU samarbejde. Eller I hvert fald belejliget at trække lidt af garnet i land – ind til videre.

Der er ikke særlig stor sandsynlighed for at danskerne, som har skuet tidens kaos i Eurozonen, ville stemme ja til en finansunion eller til at ophæve de fire EU forbehold, hvis der blev en folkeafstemning netop nu. Mon ikke Helle Thorning tænker strategisk og venter til folkestemningen er vendt og EU forhåbentlig kan fremtræde som Danmarks nådige hjælper, som kan hjælpe DK ud af mange års økonomisk krise?

Danmark vil da aldrig frivilligt afgive så meget suverænitet, som det kræver at være en del af finansunionen, hvis de ikke så en fordel ved det.Så mon ikke Thornings udmelding i dag snarere er et tegn på et ønske om at vente med ”mere EU” til Danmark er klar til det – lidt ude i fremtiden – end det er et tegn på rationel tilbageholdenhed overfor EUs magtapparat...

Thorning har, fra hun kom til magten, ikke lagt skjul på sin overgivelse til EU, lad os ikke narre af tiden på denne ”perron”. ”EU-lyntoget” er kørt og det er ikke nok, at vente og overveje. Vi skal helt ud af EU inden vi mister hele vores suverænitet og slet ikke har nogen identitet tilbage som nationalstat.